Haberler

İş Güvenliği'ne Uymayan İş Yerine Af

Güncelleme:

İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurmayan işletmelere verilecek idari para cezalarına af geliyor.

Çok tehlikeli ve tehlikeli iş yerlerinde, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğuna uymayan işletmelere verilecek idari para cezalarına af geliyor. Yaklaşık 470 bin iş yerini ilgilendiren af, işletmelerin 3 ay içinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurması halinde geçerli olacak.

ISRARLA YAPMAYANA 170 BİN LİRA CEZA

Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, bakanlığın açıklamalarının fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 1 Ocak 2014'te yürürlüğe giren, çok tehlikeli ve tehlikeli işyerlerinde, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu yaklaşık 680 bin işyerini ilgilendiriyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada geçen 10 aylık süreçte sadece 205 bin işyerinin bu zorunluluğu yerine getirdiğini belirtti. Uzman ve hekim bulundurmayan işletmelere idari para cezaları verileceğini belirten Bakan Çelik, 3 ay içinde bu yönde adım atan işletmelere ise cezai müeyyide uygulanmayacağını belirtti. Aftan yaklaşık 470 bin işyeri yararlanabilecek. 3 ay içinde bir çalışma yapmayan işletmeleri ise yaklaşık 170 bin TL'lik ceza bekliyor.

İŞ KAZASI YAŞANMASIN

Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri hekimi Dr. Ali Çolak kararın, yeni çıkan iş sağlığı ve güvenliği paketini desteklediğini de belirten Çolak, işletmelerin meslek hastalıkları, iş kazaları gibi problemlerle ve para cezaları ile karşılaşmamaları adına bu alımları bir an önce yapmaları gerektiğini söyledi. 6331 sayılı kanuna göre, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurmayan işletmelere aylık olarak yaklaşık 14 bin TL idari para cezası kesilmesi gerekiyor. 30 Haziran 2013'ten itibaren toplam 6.7 milyon işçi çalıştıran 500 binin üzerinde işyeri 'tehlikeli' kapsamında değerlendirilmeye başlandı. Buna göre bu işyerlerine iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve hemşire istihdam etme zorunluluğu getirildi. Berber, masaj salonu ve hatta hamamlar da artık bu çerçevede tehlikeli olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Faruk Çelik Ali Çolak Kobi Yerel Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

cehennem kanunları gibi ülke:

170 bin lira cezamı olur. . asgari ücret 850 lira. . 1 milyar keseydinde ayakkabı kutusuna koyardın

7
1
yanıtYanıtla
HAİN DEĞİLİM ŞÜKÜR Mobil-ANDROID:

MİLLETLE DALGA GEÇİYORLAR RESMİ KURUMLARDA HİZMET VEREN ARAÇLARIN YAŞ ORTALAMASI EN AZ 20 HALA İŞ GÜVENLİK DİYORLAR AYIP YA

5
1
yanıtYanıtla
TebriklermobilWeb@haberler.com:

İnsan canının değerini para ile ölçemezsiniz, bu ceza az bile. Sırf fazla kar etmek için işçilere köle muamelesi yapanlar birde utanmadan çıkıp cezadan yakınıyor. Geç kalınmış bir uygulama, bu geçen sürede birçok işçimiz hayatını kaybetti fakat yeni kayıpların yaşanmaması için güzel. Yeni uygulamayı tebrik ediyorum.

2
0
yanıtYanıtla
olayın özü bu:

mecliste herkes patron, işveren olunca böyle şeyler çok normal, bi de Türkiyede özellikle yeni fabrikalar açılmamasının nedeni de yine bu işverenler, insanların alternatif iş bulmaları kısıtlanarak 700 tl ye çalışmaya mahkum edilmesi de yine bu tbmm erken emekli insanları

1
0
yanıtYanıtla
Alkan:

''Af''ların ''Gaf'' haline geldiği bir toplum olduk. Kanun çıkarıyorsan uymayanı cezalandıracaksın. Afdı, Torba yasaydı derken mevzuatın hükmü de kalmıyor. Kanunları takip edip, gereklilikleri yerine yükümlülüğü bulunan patron, artık ''nasıl olsa affedilir, bir torba yasa ile faizler silinir'' düşüncesiyle ''kanun tanımaz'' ''zamanında ödemez'' hale geldi. . .

1
0
yanıtYanıtla
ali:

680 bin işyerinden 470 bin işyeri bu yasaya uymamışsa bu çıkartılan yasanın gerçekçi ve uygulanabilir olmadığını gösterir.

0
0
yanıtYanıtla
ESMER MILLI:

VATANDAŞIN HAYATINA KAST EDENLERE AFMI OLUR BE KARDEŞİM.

0
0
yanıtYanıtla
İlkermobilWeb@haberler.com:

İş vereni nasıl koruyabilirimin peşinde gerçekten asgari ücretle yaşanmayacak bir ülke burası işverenin maaşını verdiği adam benim hakkımı nasıl korur tarafsız olabilir önlemini almayan firmalar anında kapatılmalı işçi sağlığını kural kanun yasa olarak değil insani bir durum olarak değerlendirilmeli diyecem ama kime anlatıyoruz ki

0
0
yanıtYanıtla
nedim kumlu:

garip millet yüzde on vergiyi koy, vatandaşın canına kasteden eksikliklere af getir, oh ne güzel hayat, ayıp ayıp.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title