Haberler

İş Girişim Sermayesi Frik İlaç'ın Yüzde 17'sine Ortak Oldu

İş Bankası'nın Dolaylı Bir İştiraki Olan İş Girişim Sermayesi, 21.4 Milyon YTL Bedelle Dr. F. Frik İlaç'ın Yüzde 17'sine Ortak Oldu. Bu Yatırımın, Bugüne Kadar 10 Şirkete Yatırım Yapmış Olan İş Girişim Sermayesi'nin En Büyük Yatırım Olduğu Belirtildi.

İş Bankası'nın dolaylı bir iştiraki olan İş Girişim Sermayesi, 21.4 milyon YTL yatırımla Dr. F. Frik İlaç'ın yüzde 17'sine ortak oldu.

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, Dr. F. Frik İlaç ile yapılan ortaklığı kamuoyuna duyurmak üzere düzenlediği basın toplantısında, bu yatırımın İş Girişim Sermayesi'nin bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olduğunu belirtti.

Genel Müdür Özgen, büyüme potansiyeli gördükleri şirketlere kriz koşullarında bile destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "İş Girişim Sermayesi olarak, sektör ayrımı yapmadan geleceğine ve karlılığına inandığımız, profesyonel bir anlayışla yönetilen şirketlere yatırım yapıyoruz. Portföyümüze kattığımız şirketler, verdiğimiz destekle ortaklık süresi boyunca yüzde 42 büyüme kaydetti. İş Girişim Sermayesi yatırım yaptığı şirketlerle birlikte büyüyen bir şirket. Frik İlaç ile küresel krizin sonuçlarının hissedilmeye başlandığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu ortaklığın da yeni ve ortak başarıların habercisi olacağına inancımız tamdır" dedi.

-"FRİK İLAÇ' I UZUN ZAMANDIR TAKİP EDİYORDUK"-

Bugüne kadar 10 şirkete yatırım yaptıklarını ve bu şirketlerin dördünden zamanı geldiğinde çıktıklarını ifade eden Özgen, "Yatırım yapıp çıktığımız bu şirketlerden, dolar bazında yüzde 76 gelir elde ettik ve fonumuzu hızla büyüttük. Şimdi de Türk ilaç sektörünün önde gelen şirketleri arasında hızla büyüyen Frik İlaç'a yatırım yapıyoruz. Bu yatırım bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en büyük yatırım olma özelliğine sahip. Uzun süredir Frik İlaç'ın gelişimini takip ediyorduk. İstikrarlı büyüme hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak politikaları destekleyeceğiz. Sermaye desteğimizle istikrarlı ve hızlı büyümeyi finanse edeceğiz"diye konuştu. 2004 yılında halka açıldıklarını ve sektör temsilcilerinden biri olarak İMKB'de işlem gördüklerini hatırlatan Özgen, "Doğru yatırımlarımız sayesinde sağladığımız karlı ve verimli büyüme sayesinde, hissedarlarımıza karşı taşıdığımız sorumluluğu da yerine getiriyor olmanın huzurunu taşıyoruz. Frik İlaç ortaklığı da, hissedarlarımıza değer yaratmada yeni bir adım olacaktır" dedi.

"-ASPİRİNİ BİZ MARKA YAPTIK"-

Toplantıda ortaklıkla ilgili görüşlerini açıklayan, Frik İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Erol Frik, 2007 yılında Türk İlaç sektöründeki 334 şirket arasında en büyük 37'inci şirket konumuna geldiklerinin altını çizerken, portföylerindeki 16 ilaçtan sekizinde ilgili ilacın pazarında yüzde 15'in üzerinde pay sahibi olduklarını, dört ilaçta ise pazar lideri bulunduklarını söyledi.

2008 yılını 100 milyon YTL ciro ile kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Erol Frik, konuşmasında şu değerlendirmeyi yaptı:

"60 yıllık geçmişimizle Türkiye'nin en köklü şirketlerinden biriyiz. Türkiye'de aspirini bilmeyen yok, ama Aspirin'i Türkiye'ye getiren şirket olarak Frik İlaç'ı bilen çok azdır. Biz hep ürünlerimizle tanındık, beğenildik ama kurum olarak yeterince bilinmedik. İş Girişim Sermayesi, yatırım yaptığı şirketlerle birlikte büyüyen bir şirket olarak Frik İlaç'ın büyümesinin devamlılığına da etkin katkı sağlayacaktır. Bundan sonra yolumuza İş Bankası'nın dolaylı bir iştiraki olan İş Girişim Sermayesi'nin bilgi birikimi, güvenirliliği ve sermaye desteği ile pazardaki konumumuzu güçlendirerek devam edeceğiz. İş Girişim Sermayesi'nin şirkete aktaracağı kaynak ile hem ürün gamımıza yeni ilaçlar ekleyeceğiz hem de pazarlama ve tanıtım çalışmalarımızı geliştireceğiz. İnanıyorum ki, başarı öykülerine imza atmış iki tarafın bu ortaklığından bu kez ortak bir başarı öyküsü çıkaracağız"

Yabancı ortaklık tekliflerine nasıl baktıkları sorusuna ise Erol Frik şu yanıtı verdi:

"Pek çok yabancı firma ortaklık teklifinde bulundu. Yolun başında olduğumuzdan bunu yapmamızın doğru olmayacağı kararına vardık. Ama bu demek değil ki yabancı ortaklıklarımız olmayacak. Her şeyin bir zamanı var"

-TÜRKİYE 11. BÜYÜK PAZAR OLACAK-

Frik İlaç Genel Müdürü Murat Çelikkanat da dört yıl önce başlattıkları kurumsallaşma ve yeniden yapılanma çalışmaları sonucunda 2001 yılında 5 milyon YTL olan şirket cirosunun 15 katına çıkararak 2007 yılı sonunda 75 milyon YTL'ye ulaştığına dikkat çekti. Dünya ve Türk ilaç sektörü hakkında da bilgiler veren ve Türkiye ilaç pazarının taşıdığı yüksek büyüme potansiyeline dikkat çeken Murat Çelikkanat, bu ortaklığın şirkete sağlayacağı fayda konusunda özetle şu görüşleri ifade etti:

"Dünyada ilaç sektörünün büyüklüğü 2007 sonu itibarıyla 712 milyar dolara ulaştı. Dünya ilaç sektörünün 2007-2012 yılları arasında ortalama sadece yüzde 5 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor. Türk ilaç sektörünün gelişimine baktığımızda ise sektörün, dünyadan daha hızlı bir gelişim gösterdiğini ve göstermeye devam edeceğini görüyoruz. Dünya ilaç sektörü 2000-2007 yılları arasında ortalama yıllık yüzde 10 büyüme kaydederken, Türk ilaç sektörü aynı dönemde yüzde 30'a yakın oranda büyüme gösterdi. Bu hızlı büyüme trendiyle Türkiye ilaç pazarı 2007 yılı sonunda 11.1 milyar YTL seviyesine ulaşmış durumda.

IMS Health verilerine göre, ciro bazında dünyanın 13'üncü, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ilaç pazarı olan Türkiye'nin bu büyüme trendini devam ettirmesi halinde 2012'de dünya sıralamasında 11. büyük pazar olacağı tahmin ediliyor. Bu yüksek büyüme potansiyeline sahip pazar koşullarında İş Girişim Sermayesi'nin desteğini de yanımıza alarak Frik İlaç olarak büyümemizi sürdüreceğiz"

(ELF/NÇ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title