Haberler

İş Dünyası Seçimleri Değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) Bursa Şube Başkanı Cemil Tekin, Türk Milleti'nin Güven ve İstikrara Oy Verdiğini Söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Cemil Tekin, Türk Milleti'nin güven ve istikrara oy verdiğini söyledi.

Cemil TEKİN, 22 Temmuz 2007 seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi. 22 Temmuz Genel seçimlerini istikrar, demokrasi ve refah beklentisinin kazandığını belirten Tekin, "Seçimler büyük bir olgunlukla yapılmış ve Türk halkı seçimini yapmıştır. Yaz ortası olmasına rağmen seçimlere ilgi yüksek olmuş ve katılım yüzde 85 oranında gerçekleşmiştir. Bu oran temsilin tam olarak yansıması açısından önemlidir" dedi.

Seçimin ardından halk iradesinin, TBMM’ye giren partilerin oy oranıyla paralel olarak yüzde 87 oranında yansıdığını hatırlatan Tekin, "Bu sonucun ardından 3 partili ve bağımsızlardan oluşan bir meclisin ortaya çıkması da temsili demokrasi açısından memnuniyet vericidir" diye konuştu.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ülkemizde oluşturulan gerginlik, dayatma ve kriz ortamı, halkın iradesi ile 22 Temmuz 2007 günü son bulmuştur. Seçim sonucunda halkımız, oyunu yaklaşık yüzde 40 oranında arttıran İktidar partisinin geçmiş dönem politikalarına, ekonomik performansına ve sağladığı istikrara onay vermiştir. Seçim sonuçlarının bu şekilde gerçekleşmesinin ana faktörleri: halkın istikrar ve kalkınmanın devamını istemesi, kamu hizmetleriyle sosyal politikalardan memnuniyeti, güçlü bir tek parti hükümeti modeli isteğidir. Seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclisteki oylamaya girmeyerek yapay krizlere sebep olan ve süreci kilitleyen partilerin aldıkları oy oranı, halkımız tarafından tasvip görülmediğini açıkça göstermiştir. Halkımız, siyasi partilere TBMM’de görev yapma ve tam temsil görevi vermiştir. 22 Temmuz seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin tam katılımla Meclis’e girilerek çözülmesi gerektiği mesajı açıkça verilmiştir"

Seçim sonuçlarından iktidarın ve muhalefetin gerekli dersleri çıkarması gerektiğine inandıklarını kaydeden Tekin, “Yeni bir hükümet ve çoğunluğu değişen yeni bir TBMM seçilmiş ve Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönemde, İktidar ve muhalefet partileri, ekonomik, sosyal ve dış politikaları meselelerini sağduyulu bir şekilde ortak payda altında buluşarak yürütmelidirler” diye konuştu

"Ekonomik gelişmeler de daha adil ve paylaşma niyeti gösterilmelidir" diyen Tekin, "Halkın ortak mesajı: İstikrar ve güven ortamının devamı, halka dönük hizmetlerin artırılarak sürdürülmesi, ekonomik politikaları, demokratikleşme ve özgürlükleri genişletme, güvenlik ve dış politika meselelerinin ortak zeminde buluşarak yürütülmesidir’ şeklinde konuştu.

(İHS)

23.07.2007 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title