Haberler

İş Dünyası AB'ye Alternatif Pazarları Gündemi Almalı"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Türkiye'ye doğrudan gelen yabancı sermayede AB'nin başı çektiğini belirterek, "AB ile yaşanacak olası anlaşmazlıklara ilişkin iş dünyasının tedbirli olması, alternatif pazarları da gündemine alması gerekmektedir.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Türkiye'ye doğrudan gelen yabancı sermayede AB'nin başı çektiğini belirterek, "AB ile yaşanacak olası anlaşmazlıklara ilişkin iş dünyasının tedbirli olması, alternatif pazarları da gündemine alması gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dernek tarafından düzenlenen "İş Dünyasının Güncel Sorunları" isimli çalıştayda konuşan Cesur, gelecek yıl iş dünyasının dört konuda özellikle tedbirli olması gerektiğinin altını çizerek, AB ile yaşanan soruna değindi.

Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı sermayede AB'nin başı çektiğini dile getiren Cesur, AB ile yaşanacak olası anlaşmazlıklara ilişkin iş dünyasının tedbirli olması ve alternatif pazarları da gündemine alması gerektiğini vurguladı.

Cesur, enflasyon oranının kesinlikle çift hanelere çıkmaması, tek hanede tutulması gerektiğini belirterek, "Enflasyon konusunda çok büyük rakamlardan büyük başarılarla bugünlere geldik ama yine de AB'nin 7-8 katı üzerinde bir enflasyona sahibiz."ifadesini kullandı.

"Faizler kesinlikle düşürülmeli"

ASKON Başkanı Cesur, faizlerin çok yüksek olduğunu belirterek, iş dünyasının, yatırımlarının yüzde 93'ünü kredi çekerek gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Kredi faiz oranlarının yüksek olmasının iş dünyasına büyük sıkıntı oluşturduğunu aktaran Cesur, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Faizler kesinlikle düşürülmelidir. AB ülkelerinin faizler konusunda yüzde 1 ortalamaya sahip olduğu düşünüldüğünde, Türkiye'de iş dünyasının faizler konusunda ne kadar ciddi rakamlarda zarar ettiği ortaya çıkmaktadır.

Tüm dünyada giderek artan gelir dağılımı sorunu, bugün büyük sorunları da beraberinde getirmektedir. Her ne kadar ülkemiz ekonomik bir istikrara sahip olsa da küresel anlamda yaşanacak olası sıkıntılara karşı tedbiri elden bırakmamalıyız. Ülkemiz şu ana kadar bu konuda başarılı sınavlar verdi, tedbirli olması durumunda yine bu başarılı sınavı vereceğinden hiç şüphemiz yok."

Cesur, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gerçekleştirilen gayrımeşru referanduma ilişkin, "Ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa iş dünyası olarak gerekli özveride bulunmaya hazırız. Önceliğimiz her daim ülkemizdir. Su akar yolunu bulur misali, yeter ki üretelim, suyumuz olsun. Bir şekilde başka pazarlar da bulur, ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hasan Ali Cesur Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title