Haberler

İş Bulmada 'Sağlık Meslek Lisesi' Farkı

İnsanlığın her zaman sağlık sektöründe yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu kaydeden Öztürk, "Öğrenciler okulun 4. yılında hastanelerde staj yaparak sektöre hazır hale geliyorlar. Yaşam kalitesiyle doğru orantılı olarak sağlıkla ilgili mesleklerin önemi iyice artmaya devam ediyor. Sağlık meslek lisesi diploması ile öğrenci meslek sahibi oluyor." dedi.

2013-2014 eğitim öğretim sezonunda açılan okul hakkında açıklamalarda bulunan 42 yıldır sağlık sektörünün içinde bulunan okul müdürü Avni Öztürk, "Geride kalan 5 yılda yüzlerce sağlıkçı mezun ettik. Sağlık Meslek Lisemizde Hemşire Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümleri yer alıyor. Sağlık sektöründeki meslekler her zaman en revaçta meslekler arasında yer almaktadır. İnsanlığın her zaman sağlık sektöründe yetişmiş insan gücüne ihtiyacı var. Bizde okulumuzda yılların tecrübesiyle öğrencilerimizi sağlık sektörüne hazırlıyoruz." diye konuştu.

Sağlık Meslek Liseleri hakkında çeşitli bilgiler veren Saranel Sağlık Meslek Lisesi'nin tecrübeli Kurucu Müdürü Avni Öztürk şöyle devam etti:

"Sağlık sektörü alanında aranan iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla devlet ya da özel olarak faaliyet gösteren meslek liselerine sağlık meslek lisesi denilmektedir. Ortaokuldan sonra 4 yıl eğitim veren sağlık meslek liselerinin 9. sınıfında genel müfredat uygulanmaktadır. 10. sınıfa gelen öğrenciler genel derslerin yanında meslek dersleri de almaya başlamaktadırlar. 10. sınıf sonunda öğrenciler ebe yardımcılığı, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği bölümlerinden birini tercih ederler. 11. sınıftan itibaren seçtikleri alan üzerinden eğitim almaya başlarlar. 12. sınıfta haftanın 2 günü okulda 3 günü ise devlet ya da özel hastanelerde staj yaparak eğitimlerini tamamlarlar."

ÖN LİSANS BÖLÜMLERİNE EK PUAN AVANTAJI

Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin ön lisans bölümlerindeki ek puan avantajına değinen Öztürk, "Öğrencilerimiz sağlık alanında yer alan onlarca ön lisans bölümüne ek puan avantajıyla yerleşebilme imkanına sahip olmaktadırlar. Ayrıca katsayı sınırı olmadığı için öğrencilerimiz diledikleri lisans programına yerleşebilmektedirler." dedi.

YAŞAM KALİTESİ ARTTIKÇA SAĞLIĞA VERİLEN ÖNEM ARTIYOR

Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında yapılan araştırmaların yaşam kalitesi arttıkça insanların sağlık ve kişisel bakım harcamalarının arttığını gösterdiğini dile getiren Öztürk, yüzyıllardır sağlık sektörünün tüm dünyada en saygın meslekler arasında yerini koruduğunu aktardı. Son yıllarda ise yaşam kalitesiyle doğru orantılı olarak sağlıkla ilgili mesleklerin öneminin iyice artmaya devam ettiğini söyledi.

TOPLUMDA KARŞILIĞI OLAN BİR MESLEK

Sağlık sektöründeki mesleklerin toplumda karşılığı olan meslekler olduğunu belirten Öztürk, "Sağlık sektöründe çalışan insanların hem hastalara hem ailelerine hem de kişisel olarak kendilerine katkıları oldukça fazla olmaktadır. Hem kendisine hem çevresine faydası olan bir meslektir.

İŞ BULMA KOLAYLIĞI

Günümüzde yaşanan ekonomik sorunlar ya da çeşitli etmenler nedeniyle işsizlik rakamlarının artabildiğini anlatan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak sağlık sektöründe yer alan meslek grupları iş bulma kolaylığının en fazla olduğu meslek grubudur. Öğrenciler okulun 4. yılında hastanelerde staj yaparak sektöre hazır hale geliyorlar. Gerek okulda aldıkları bilgiler gerekse stajda edindikleri tecrübelerle iş bulma konusunda sıkıntı çekmemektedirler. Sağlık meslek lisesi diploması ile öğrenci meslek sahibi oluyor. Bu diploma sayesinde hastanelerde ve sağlık birimlerinde çalışma imkanı bulabilmektedirler."

İZMİR'DE 6. YIL

Kurucu Müdür Avni Öztürk, Saranel Sağlık Meslek Lisesi'nin avantajlarını sıralarken okulun tecrübeli ve donanımlı eğitim kadrosuna vurgu yaptı. Tecrübelerini ve bilgi birikimlerini öğrencilerine aktaran tecrübeli eğitimci kadrosu, öğrenciler ve veliler tarafından okulun tercih edilen okullar arasına yer almasını sağlıyor. Fiziki altyapı, laboratuvarların ve sınıfların sağlık eğitimine uygun oluşuokulun artıları arasında yer alıyor.

İzmir'de 6. yılına giren Saranel Eğitim Kurumları tecrübeli eğitim kadrosu, geniş ve ferah kampüsleri ile öğrencilere güvenli ve kaliteli eğitim imkanı sunuyor.

SAĞLIK SEKTÖRÜ EN GEÇERLİ SEKTÖRLER ARASINDA YER ALIYOR

Okula yeni kayıt yaptıran veliler sağlık meslek lisesini tercih etme nedenlerinin en başında sağlık sektörünün en revaçta meslekler arasında yer aldığını belirtiyorlar. İkinci olarak okulun eğitimci ve idareci kadrosunun tecrübesinin altını çiziyorlar. Üçüncü olarak okul kampüsüne ulaşım kolaylığı, her yere yakın oluşu, öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde güvenli bir şekilde okula ya da eve ulaşması gibi sebepler velilerin ve öğrencilerin Saranel'i tercih etme nedenleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title