Haberler

İş Bankası, Yılın İlk Çeyreğinde 367 Milyon YTL Net Kar Elde Etti

Aktif Büyüklüğü 78.6 Milyar YTL'ye Ulaşan Türkiye İş Bankası'nın 2007 Yılının İlk Çeyreğindeki Brüt Karı 694 Milyon YTL Olurken, Karşılıklar Sonrası Net Karı İse 367 Milyon YTL Olarak Gerçekleşti.

Aktif büyüklüğü 78.6 milyar YTL'ye ulaşan Türkiye İş Bankası'nın 2007 yılının ilk çeyreğindeki brüt karı 694 Milyon YTL olurken, karşılıklar sonrası net karı ise 367 milyon YTL olarak gerçekleşti.

Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın 2007 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği performansa dikkati çekerek, "Bilindiği gibi 2006 yılı Mayıs ayında ortaya çıkan ve finansal piyasalarda dalgalanmalara yol açan gelişmeler sonucunda bankacılık sektöründeki büyümede, özellikle faiz artışlarının yol açtığı belirli bir yavaşlama ortaya çıkmıştır. 2007 yılında da ekonomik gelişmelere bağlı olarak faizlerin düzeyinde önemli bir gerileme gerçekleşmemiştir. Bu koşullar çerçevesinde

bankamız, belirlediği programa uygun olarak 2006 yılının ikinci yarısında olduğu gibi, 2007 yılının ilk çeyreğinde de karlı ancak temkinli büyümeyi öngören bir risk yönetimi yaklaşımını ve aktif kalitesinin korunmasına dönük stratejisini sürdürmüştür" ifadelerini kullandı. İlk çeyrekte temel fonlama kaynağı olan mevduat hacminin yüzde 6.8 seviyesinde artarak 49.5 milyar YTL'ye yükseldiğini belirten Özince, "Öte yandan, kaynak maliyetimizin optimum seviyede oluşturulmasına önem verilmiştir. Yurt içi

yatırımcı tercihlerindeki değişime paralel olarak, ilk çeyrekte YP mevduatın önceki dönemlere göre bir artış eğilimine girdiği görülmektedir" dedi.

Yılın ilk 3 aylık döneminde bankanın aktif toplamının yüzde 4.5 seviyesinde artarak 78.6 milyar YTL'ye yükseldiğini, 30.5 milyar YTL'ye ulaşan kredilerin yüzde 40'a yaklaşan payı ile en büyük aktif kalemi olma vasfını sürdürdüğünü ifade eden Özince, kredi portföyündeki görece sınırlı büyümenin alternatif faiz getirili alanlara yapılan plasmanlarla telafi edilirken, kredilerin toplam aktifler içindeki payını artırma yönündeki stratejilerinin sürdürüldüğünü söyledi. Özince sözlerine şöyle devam etti:

"Yılın ilk çeyreğindeki karlılık performansımıza bakıldığında, faiz gelirlerimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 oranında artarak 2.2 milyar YTL olurken, komisyon gelirlerimiz yine önceki yılın aynı döneminin üzerinde 296 milyon YTL olmuştur. 2007 yılı ilk 3 aylık dönemdeki faaliyetlerimiz sonucunda net karımız 367 milyon YTL seviyesinde gerçekleşmiştir."

(CHT-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title