Haberler

İş Bankası ve Ziraat Bankası, "Maximum Uygulaması"nda Yeni Bir İşbirliğine İmza Attı

Türkiye İş Bankası ve Ziraat Bankası, "Maximum Uygulaması"nda Yeni Bir İşbirliğine İmza Attı.

Türkiye İş Bankası ve Ziraat Bankası, "Maximum Uygulaması"nda yeni bir işbirliğine imza attı.

Anlaşmanın imza töreni, 24 Mayıs Perşembe günü Swiss Otel'de İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Bu işbirliğiyle Ziraat Bankası Maximum kredi kartı sahipleri, Maximum üye iş yerlerinde taksitli ürün ve hizmet satın alma, MaxiPuan kazanma ve kazanılan puanları anlaşmalı işyerlerinde kullanma gibi avantajlardan yararlanabilecek.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince imza töreninde yaptığı konuşmada, Maximum'un kart sahiplerine sunduğu avantajların, gelişmiş bir teknolojik altyapıya ve kapsamlı bir kart operasyonuna dayanan güçlü ve yaygın bir kredi kartı sadakat programı niteliği taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin iki köklü ve büyük bankasının kredi kartı alanında yapmış oldukları bu stratejik işbirliğini bankacılık sektörü açısından önemli bir atılım olarak gördüklerini ifade eden Özince, "Bu iki kurum aynı hedefe odaklanarak, kredi kartı pazarını büyütme ve Maximum avantajlarını Ziraat Bankası kredi kartı müşterilerine de sunabilmek üzere güçlerini birleştirme kararı almışlardır" dedi.

Özince sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün, ülkemizin seçkin finans kuruluşlarından Ziraat Bankası ile bir süredir yürütülen çalışmalar sonucunda, Ziraat Bankası kredi kartlarının da Maximum altyapısından yararlanabileceğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. İki bankanın kredi kartı operasyonunda verimliliğini artıracak bu anlaşma sonucunda Ziraat Bankası tarafından verilecek Maximum kredi kartları, Maximum üye işyerlerinde taksitli ürün ya da hizmet satın alma, MaxiPuan kazanma ve kazanılan puanları anlaşmalı işyerlerinde kullanma gibi

Maximum özelliklerinden yararlanabileceklerdir. Maximum üye kuruluşlarımıza yeni fırsatlar doğuracağı düşünülen bu uygulama ile Ziraat Bankası Maximum kredi kartı sahipleri Maximum üye kuruluşlarda avantajlı alışveriş yapma imkanına sahip olabileceklerdir. Yapılan işbirliği sayesinde ortaya çıkacak sinerjinin, üye işyerlerimizin cirolarına da önemli katkılar sağlayacağı inancındayız."

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ise 80'li yılların sonlarından itibaren neredeyse her yıl sürekli büyüyerek ve çeşitlenerek gelişen, bu gelişme ve büyüme içerisinde rekabetin de yoğun bir şekilde yaşandığı kredi kartı dünyasında İş Bankası ile güçlerini birleştirmiş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İki kurumun müşteri portföyleri, büyüklükleri, kurum kültürlerinin uyumluluğu ve Maximum markasının kamuoyu nezdindeki kabulü gibi unsurları dikkate alarak böyle bir işbirliğine imza

attıklarını belirten Çağlar, bu işbirliğinin, Ziraat Bankası'nın yaygın hizmet ağı içinde yer alan emekli, çiftçi, memur gibi toplumun her kesiminin, modern yaşamın kolaylıklarından yararlandırılması şeklindeki sosyal sorumluluk bilincine de hizmet edeceğini ifade etti.

"Bugün burada Türk Bankacılık sektöründe tarihi bir işbirliğine tanıklık etmek üzere bulunuyoruz. Türkiye'nin en köklü ve en büyük iki bankası olarak, 80'li yılların sonlarından itibaren neredeyse her yıl sürekli büyüyerek ve çeşitlenerek gelişen, bu gelişme ve büyüme içerisinde rekabetin de yoğun bir şekilde yaşandığı kredi kartı dünyasında güçlerimizi birleştirmeye karar vermiş bulunuyoruz" diye konuşan Can Akıcı Çağlar şöyle devam etti:

"Bildiğiniz üzere bankamız, son 4 yıl içerisinde önemli fiziki ve operasyonel yeniden yapılandırma süreci yaşamıştır. Fiziki yapılandırma kapsamında, özellikle otomasyon sistemimiz gerek yazılım gerekse donanım altyapısı anlamında modernize edilerek işlemlerimizin hız ve servis kalitesi arttırılmıştır. Şubelerimizin mimari konseptleri değiştirilerek yeni çizgilerine kavuşturulmuştur. Bankamız, kamunun verdiği görevleri yapan bir bankacılık anlayışından, piyasa dinamiklerinin gerektirdiği rekabet anlayışı

ile hareket eder bir duruma gelmiş, bunun neticesinde rakamsal açıdan da büyük aşamalar kaydedilmiştir. Ziraat Bankası bu dönemde, kredilerde katedilen mesafelerin yanı sıra ürün çeşitliliğinde de sektörle rekabet eder hale gelinmesi sonucu, son 3 yılda sektörün en çok kar elde eden bankası olmuştur. Kurumsal ve Bireysel Internet şubelerimiz, çipli kartlar, temassız kartlar (TMO, Nakit Kartlı Geçiş Sistemi), dual çipli kartlar (Kartlı Geçiş Sistemli kredi kartları) çiftçilerimize yönelik özel kart çözümleri

gibi çok sayıda uygulama ardı ardına hayata geçirilirken, bu gelişmelerin devamında, bankacılığın hemen her alanında büyük pazar paylarına sahip olan bankamızın kredi kartlarında da hedeflediği yeri alabilmesi adına bir süredir yürüttüğümüz çalışmalarda da sona gelinmiş bulunmaktadır."

"1991 yılından bu yana 11.5 milyon müşterimizi plastik kartlarla tanıştırmış olan bankanın bir süredir müşterilerimizin kullanmakta oldukları kredi kartlarının işlevsel ve zengin içeriklere sahip bir yapıya kavuşturulmasını hedefliyordu" diyen Çağlar, "Böyle bir programı iç kaynaklarımızla oluşturmak, pazarda güçlü ve saygın yeni bir marka yaratmak konusunda değerlendirmeler yaptık. Ancak böyle bir girişim, ülkemiz kaynakları kullanılarak daha önce defalarca yapılmış olan milyonlarca dolarlık

yatırımların bir kez daha tekrar edilmesi anlamına gelecekti. Buradan hareketle, ülkemiz kaynaklarının boşa sarf edilmemesini teminen, kamuoyu nezdinde saygın ve etkin bir marka ile güç birliğine gitmek yolunu tercih ettik" dedi.

Bugün halihazırda 150 bine yakın üye işyeri zaten Maximum sisteminin bir parçası olduğu kaydeden Çağlar, Ziraat Bankası'nın, ülkenin 453 yerleşim biriminde tek banka olarak hizmet verdiği düşünüldüğünde bu yaygın networkün daha da yaygınlaştırılması, sosyal sorumluluk bilinci gereği, buralarda yaşayan emeklilere, çiftçilere, memurlara kısacası toplumun tüm kesimlerine ulaşılması, onların da modern yaşamın kolaylıklarından yararlandırılmasının önde gelen hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Genel Müdür Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer taraftan, Ziraat Bankası'nın 17 ülkede hizmet veren uluslararası ağı da dikkate alındığında, Türkiye'nin ulusal ve en büyük iki bankasının desteklediği bir markanın sınırları aşarak uluslararası bir boyut kazanmasının da mümkün olabileceğini düşünüyorum."

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title