Haberler

İş Bankası'nın 2006 Yılı Faaliyet Sonuçları Açıklandı

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 'Türkiye'nin En Büyük Bankası' Konumuna Yükselen Bankalarının Aktiflerini Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 18 Artırarak 75.2 Milyar YTL'ye Çıkardığını, 2000 Yılından İtibaren Bakıldığında Aktiflerin Yaklaşık 9 Kat Büyüdüğünü Söyledi.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 'Türkiye'nin En Büyük Bankası' konumuna yükselen bankalarının aktiflerini bir önceki yıla göre yüzde 18 artırarak 75.2 milyar YTL'ye çıkardığını, 2000 yılından itibaren bakıldığında aktiflerin yaklaşık 9 kat büyüdüğünü söyledi.

Türkiye İş Bankası'nın 2006 yılı performansına ilişkin veriler, bugün gerçekleştirilen Yıllık Olağan Genel Kurul öncesinde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, basın toplantısında yaptığı konuşmada, İş Bankası'nın 2006'da ekonomik ortamın mümkün kıldığı en yüksek finansal performansı gösterip, likidite, kredi, faiz ve kur riski yönetim politikalarını başarı ile sürdürerek "Türkiye'nin En Büyük Bankası" konumunu devam ettirdiğini açıkladı. Özince, "Bankamız, etkin ve başarılı politikaları sayesinde aktif büyüklüğü, gelir yaratma potansiyeli, toplam plasman, mevduat hacmi ve öz kaynak büyüklüğü ile özel bankalar arasındaki lider konumunu muhafaza etmiştir" dedi. Ersin Özince, İş Bankası'nın lider konumunu ortaya koyan rakamsal verileri, aktif toplamı ve kredilerden başlayarak şu sözlerle anlattı:

"2006 yılı içerisinde 'Türkiye'nin En Büyük Bankası' konumuna yükselen İş Bankası, aktif toplamını 2005 yılına göre yüzde 18 oranında artırıp 75.2 milyar Yeni Türk Lirası'na çıkartarak, 2000-2006 döneminde aktiflerini yaklaşık 9 kat büyütmüş oldu. 2006 yılında, bir önceki yıl 21.9 milyar Yeni Türk Lirası olan kredilerimizi 29.8 milyar Yeni Türk Lirası'na ulaştırarak, 'En Yüksek Kredi Hacmine Sahip Banka' unvanımızı da pekiştirdik. 2006 yılındaki performansımızla birlikte, 2000-2006 yılları arasında 8.5 kat büyüyen kredilerimizin toplam aktiflerimiz içerisindeki payını da, 2001 krizi sonrasında indiği yüzde 30'dan 2006 yılı sonu itibarıyla yüzde 40 seviyesine çıkararak, kriz sonrasında belirlediğimiz stratejik tercihlerimize uygun bir gelişim gösterdik."

Genel Müdür Özince, İş Bankası'nın 2006 yılında yalnızca aktif büyüklüğü ve krediler açısından güçlü konumunu sürdürmekle kalmayıp, en yoğun rekabetin yaşandığı mevduatta da bir önceki yıla göre yüzde 25 büyüme sergilediğini vurguladı. Özince, "Mevduatta 46.4 milyar Yeni Türk Lirası'na varan bir büyüklüğe ulaştık. İş Bankası bu performansı ile özel bankalar arasındaki birinciliğini daha da sağlamlaştırırken, 2001 krizi sonrasındaki 5 yıllık dönemde mevduat tabanını yaklaşık dört katına çıkarmış oldu" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın 2006 performansıyla ilgili diğer verileri de basın mensuplarıyla paylaştıktan sonra, Türk bankacılık sistemine yabancı bankaların girişiyle ilgili görüşlerini sundu. "Türk bankacılık sistemine 2006 yılında da yoğun olarak devam eden yabancı banka girişleri ile sektörde daha rekabetçi bir ortam yaratılmıştır. Genel olarak, sistemin işleyişi için sağlıklı olduğuna inandığımız, rasyonel rekabetin daha hissedilir şekilde yaşanmaya başladığı bu yeni ortamda, Bankamız da Türkiye bankacılık sistemindeki güçlü konumu ve en büyük Türk sermayesini temsil eden banka niteliğinin getirdiği ağırlığı ile piyasadaki yerini sağlamlaştırma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" diyen Özince, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bankamız, pek çoğu dünyanın önde gelen finans kuruluşu olan sektörün yeni oyuncuları ile 82 yıllık bankacılık birikimi ve teknolojik işlem altyapısı ile her türlü rekabeti gerçekleştirecek yetkinliktedir."

Ersin Özince, bütün bu veriler ışığında İş Bankası'nın hedeflerini özetleyerek, "Bankamız önümüzdeki dönemlerde, markamızın ülkemiz ve bölgemiz için yarattığı farkla, hem henüz kullanılmamış önemli bir potansiyeli olduğuna inandığımız ulusal pazarımızda hem de yakın gelecekte olgunlaşmaya başlayacağını tahmin ettiğimiz stratejik sermaye hareketlerinin bölgemizdeki konumlanmasında ciddi bir rol üstlenecek önemli adaylardan biri olacaktır. İş Bankası, finansın her alanında faaliyet gösteren iştirakleri ile birlikte Türk bankacılığındaki lider konumunu daha da pekiştirerek, bankacılığın her alanında her yıl daha da büyüterek koyduğu hedeflere, müşterilerinin teveccühü, çalışanlarının gayreti ve hissedarlarının güveni ile ulaşacaktır" dedi.

(CHT-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title