Haberler

İş Bankası'ndan, 2012'nin 9 Ayında 2,3 Milyar Lira Konsolide Olmayan Net Kar

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası'nın 2012 yılı dokuz ayındaki konsolide olmayan net karının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30,1 oranında artarak 2 milyar 345 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası'nın 2012 yılı dokuz ayındaki konsolide olmayan net karının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30,1 oranında artarak 2 milyar 345 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Genel Müdür Adnan Bali, Türkiye İş Bankasının yılın dokuz ayına ilişkin konsolide olmayan sonuçlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bankanın aktif büyüklüğünü 167 milyar liraya, özkaynak büyüklüğünü ise 21 milyar liraya yükselttiğini kaydetti.

Bali, "Güçlü özkaynaklar ve nitelikli aktiflerin sağladığı katkıyla banka net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30,1 oranında artarak 2 milyar 345 milyon liraya ulaştı. Banka bu dönemde de dengeli ve randımanlı büyüme politikasını sürdürerek, Türkiye'nin en büyük bankası konumunu korudu" bilgisini verdi.

Kredi hacmini 99 milyar liraya yükselten İş Bankasının, kredilerdeki sektör liderliğini önemli bir farkla koruduğunu dile getiren Bali, reel sektöre her zaman karşılıklı değer yaratacak şekilde en uygun desteği vermeyi amaç edindiklerini vurguladı.

Bunun yanında bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarını da en iyi şekilde karşılamak için sürekli yenilikçi adımlar attıklarını ifade eden Bali, İş Bankasının bu dönemde de sanayiye, ihracata, üretime ve istihdama doğrudan ya da dolaylı olarak katkıda bulunmaya, müşterilerinin yanında durmaya devam ettiğine işaret etti.

Yaygın kredi politikasını, ekonomiye katkı sağlama hedefini gözeterek ve müşterilerine desteğini artırarak sürdürme kararlılığında olduklarına dikkati çeken Bali, şunları dile getirdi:

"İş Bankası bu çerçevede, hem fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek hem de kredi kullandırma kapasitesini genişleterek ülke ekonomisine ve reel sektöre olan desteğini daha da artırmak için mevcut piyasa koşullarının sağladığı imkanları kullanarak yurt dışı piyasalarda uluslararası yatırımcılara satılan 1 milyarı sermaye benzeri kredi niteliğini haiz 10 yıl vadeli, 500 milyonu ise 5 yıl vadeli tahvil ihraçları ile toplam 1 milyar 500 milyon dolar tutarında kaynak temin etti."

-"Mevduat hacmi 102 milyar lira"-

İş Bankasının yaygın şube ağı, kaliteli hizmet sunumu ve müşterilerinin duyduğu güven ile özel bankalar arasında mevduatta uzun yıllardır lider konumda olduğunu hatırlatan Bali, mevduat hacminin 100 milyar lirayı aşarak 102 milyar liraya yükseldiğini vurguladı.

Bu dönemde bankanın en önemli mevduat kalemini oluşturan Türk Parası tasarruf mevduatının ise 42 milyar liraya ulaştığına işaret eden Bali, İş Bankası'nın elde ettiği sonuçlarla mali bünyesini her geçen gün daha da güçlü kılmayı başardığını belirtti.

Bali, şunları kaydetti:

"İş Bankası'nın özkaynakları yılın dokuz aylık döneminde yüzde 16,8 oranında artarak 21 milyar liraya yükseldi. Güçlü kredi büyümesinin katkısıyla net faiz gelirlerini artıran, komisyonlu işlerde de başarılı bir performans sergileyen bankanın net dönem karı 2 milyar 345 milyon lira olarak gerçekleşti. Sürdürülebilir ve kaliteli kar elde etme hedefine odaklanan İş Bankası, sağladığı fonları en verimli şekilde kullanma anlayışıyla karlılık performansını sürdürdü.

Banka, ulaştığı hacim ve elde ettiği sonuçlarla 'özel bankaların lideri' konumunun yanı sıra Türkiye Bankacılık sisteminin de en büyük bankası konumuna ulaşmıştır. Tecrübesi ve birikimiyle ülkemizde sektörün önderliğini yapan, yakın coğrafyaya yaptığı yatırımlarla ülkemizi uluslararası platformda başarıyla temsil eden İş Bankası, reel sektöre ve ülke ekonomisine destek olmayı ve sağlıklı büyüme stratejisini kararlılıkla uygulamayı sürdürecektir."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Bali İş Bankası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title