Haberler

İş Adamı Ghulam Sakhi Tekden Kolejinde İncelemelerde Bulundu

Afganistan’ın Başkenti Kabil’de €œkabul International Model School” İsimli İlk Özel Okula Sahip Olan Afganistanlı İşadamı Ghulam Sakhi, Kayseri’yi Ziyaretinde Tekden Koleji’ni de Ziyaret Etti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de “Kabul International Model School” isimli ilk özel okula sahip olan Afganistanlı işadamı Ghulam Sakhi, Kayseri’yi ziyaretinde Tekden Koleji’ni de ziyaret etti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin de akrabası olan işadamı Ghulam Sakhi, Tekden Koleji’ni gezerek görüş alışverişinde bulundu.

Afganistan’da anaokulundan üniversiteye kadar okullara sahip olan Sakhi, Tekden Koleji’ni ziyarette yaptığı konuşmada, 4 yıldır eğitim öğretim okullarında 2 bin öğrencisinin olduğunu ve Afganistan’da üniversite mezunlarının oranının yüzde 5 olduğunu söyledi. Sakhi, açtığı ilk özel okulla birlikte Afganistan’da eğitim seviyesini yükseltmeyi amaçladığını ifade etti.

“TEKDEN KOLEJİ ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR OKUL” Tekden Koleji’nin bütün birimlerini Tekden Koleji Genel Müdürü Nuri Özkan ile birlikte gezen İşadamı Ghulam Sakhi, bol bol fotoğraf çekip okul eğitimi hakkında bilgiler alırken okulu çok beğendiğini ve uluslararası düzeyde bulduğunu, Afganistan’daki okulunda da Tekden Koleji’nden örnekleri uygulayacağını ifade etti.

Okul gezisinden sonra Okul Müdürü Nuri Özkan’ın makamına geçen Ghulam Sakhi, Tekden Koleji’nin eğitim sistemi hakkında bilgiler alırken, sistemin işleyişini çok beğendiğini, kendi okulundan öğretmenler göndermek istediğini ifade etti. Genel Müdür Özkan, Sakhi’nin bu isteğine karşılık bundan çok memnun olacaklarını, Türkiye’yi, Türk kültürünü ve okulun eğitim sistemini tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Pakistan’da İslami Hukuk dalında üniversite eğitimini tamamlayan Sakhi, 7 dil bildiğini ve Tekden Kolejini gezdikten sonra ilk olarak öğreneceği 8. dilinin de Türkçe olacağını ifade etti.

Görüşmelerin sonunda, okul hatıra defterine duygularını yazan Sakhi, Tekden Koleji’ni uluslar arası düzeyde bulduğunu, çok sıcak karşılandığını ve sonsuz teşekkür ettiğini belirtti.

(SE-SE-Y) 12.04.2008 14:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title