Haberler

Irma Kasırgasının Vurduğu Florida'da Bakımevindeki Ölümler

ABD'nin Florida eyaletini geçen ay etkisi altına alan Irma kasırgası nedeniyle elektriklerin kesildiği bir bakımevinde ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.

ABD'nin Florida eyaletini geçen ay etkisi altına alan Irma kasırgası nedeniyle elektriklerin kesildiği bir bakımevinde ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Hollywood Polis Sözcüsü Miranda Grossman, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, Irma nedeniyle elektriklerin kesik olduğu Hollywood Hill bölgesindeki bakımevinde yaşamını yitirenlerin sayısının 8'den 14'e çıktığını söyledi.

Grossman, söz konusu ölümlerin yürütülen cezai soruşturma kapsamında ele alındığını belirtti.

Hollywood Polis Şefi Tom Sanchez, 14 Eylül'de müfettişlerin, Hollywood Hill bölgesindeki bakımevinde görülen ölümlerin aşırı sıcaklarla ilgili olabileceğini belirtmiş ve "Bina mühürlendi ve cezai soruşturma yürütüyoruz." demişti.

Bakımevinden yapılan açıklamada ise kasırganın, havalandırmaya elektrik sağlayan trafoyu devirdiği aktarılmıştı.

Söz konusu ölümlerin nedenlerine ilişkin detaylı açıklama yapılmazken, bakımevinin elektriklerinin kasırga sebebiyle günlerdir kesik olduğu, havalandırma ve klimaların çalışmadığı, ölümlerin de bu sebeple gerçekleştiği belirtilmişti.

Irma kasırgası nedeniyle ABD'nin Florida, Güney Carolina ve Georgia eyaletlerinde 18, Karayipler'de ise en az 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Irma kasırgası, ABD tarihinin en büyük tahliyesine yol açmış, Florida'da nüfusun yaklaşık üçte biri (6,5 milyon kişi) için zorunlu tahliye kararı alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Associated Press Hollywood Florida Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title