Haberler

    İrlanda'daki Kürtaj Referandumunda Sandık Çıkış Anketleri Açıklandı: İbre "Evet"ten Yana

    Güncelleme:

    35 senedir yürürlükte olan tartışmalı kürtaj yasağının kaldırılması için referanduma giden İrlanda'da sandık çıkış anketleri, "evet" oylarının yüzde 70'e yakın olduğunu gösterdi.

    Tartışmalı kürtaj yasasıyla ilgili referanduma gidilen İrlanda'da yapılan sandık çıkış anketleri, ezici çoğunlukla "Evet"in kazanacağını ortaya koydu.

    "EVET" OYLARI YÜZDE 70'E YAKIN

    Ipsos araştırma şirketinin Irish Times ile birlikte yaptığı ankete göre, oylamaya katılanların yüzde 68'i yasanın kaldırılması yönünde oy kullanırken yüzde 32 "Hayır" dediğini bildirdi.

    RTE/Behaviour & Attitudes'un anketinde de bu rakam yüzde 69'a yüzde 31 olarak yansıdı.

    "KORKUYORDUK AMA COŞKULU BİR 'EVET' ÇIKIYOR"

    Referandumda evet yönünde oy kullanan Scout Black isimli öğrenci, "Kendimden geçmiştim, hepimiz hayır çıkar diye korkuyorduk ama sandık çıkış anketlerinden de görüldüğü gibi coşkulu bir evet çıkıyor. Bu harika bir şey" sözleriyle heyecanını dile getirdi.

    Dublin'de yaşayan Hindistanlı öğrenci Sneha Lichani de, "Kadınların, kendi kararlarını kendilerinin alabilmeleri çok önemli. Neden doktorların hayır demesini bekliyoruz ki? Ardından da kendi hayatımızda acı çekiyoruz" diye konuştu.

    1983'DE YASAKLANMIŞTI

    İrlanda'da halk, 1983 yılında anayasaya ilave edilen 8'inci düzenleme maddesine göre kürtajın hayati tehlike hariç her şartta yasak olmasının kaldırılıp kaldırılmamasını oyladı.

    Madde, "Doğmamış bir bebek, hamile kadınla, yani anneyle aynı yaşama hakkına sahip" ifadesine haiz.

    SONUÇLAR CUMARTESİ AKŞAMI İLAN EDİLECEK

    Ancak Avrupa'nın en muhafazakar Katolik toplumlarından birine sahip ülkede, 'Hayır'cılar her bir canın kutsal olduğunu ve yaşama hakkı bulunduğunu savunuyor.

    Bu arada sonuçların cumartesi günü ilan edilmesi bekleniyor.

    Kaynak: Euronews.com / Güncel

    Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (7)

    el turko:

    KURTAJ CİNAYETTT BEBEK CANINII RABBİM VERİR

    7
    1
    yanıtYanıtla
    Allah kahretsin evet diyenleri:

    Kanunla bebek öldürmek meşrulaştırılacak. Daha dünyaya bile gelmeden bebekler katledilecek.

    7
    0
    yanıtYanıtla
    hainsiniz hain:

    vatan elden gidiyeah iltica edeyiah

    5
    1
    yanıtYanıtla
    Madalya takarlar...:

    Bak vallahi 155i ararın biz burda kurtaj yapıyeah! Konuştuğuna dikkat et hayin! Biz burta kurtaj yapiyeah!

    4
    0
    yanıtYanıtla
    kurtaj:

    kurttaj yapıyoh burda hain vatan haini

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Galip mağlubu taklit edermi yav:

    Bebeklere yazıktır.

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Bahar:

    Annenin hayatı tehlikesi yoksa kesinlikle yapilmamali ya herzaman bebek oldurulse millet ayağa kalkar peki kürtaj bebek öldürmek degilde ne hemde cinayete kurban gidenlerin en masumu onlar istemiyosaniz yapmayın birsürü önlemi var hangi devirde yaşıyorsunuz utanmadan meydanlara çıkıyorlar bide

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title