Haberler

İrlanda Büyükelçisi Mannix'den Van Belediye Başkanı Yengün'e Ziyaret

İrlanda'nın Türkiye Büyükelçisi Antony Mannix, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü Makamında Ziyaret Ederek Bir Süre Görüştü.

İrlanda'nın Türkiye Büyükelçisi Antony Mannix, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Beraberindeki heyet ile birlikte belediye binasına gelen Büyükelçisi Mannix, Başkan Burhan Yenigün'den Van ile ilgili bilgiler aldı. Van'ın son yıllarda bir gelişmişlik hamlesi yakaladığını ve bu sebeple oldukça ilerleme kaydettiğini söyleyen Başkan Yenigün, ilde özellikle turizm açısından büyük bir potansiyelin olduğunu ve bunun harekete geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Yenigün "Biz belediye olarak bu güzelliklere yeni güzellikler katmak için yeni çalışmalar başlattık. Artık eski Van yerine daha modern ve estetik açıdan çekici bir kentimiz var. Kent halkımızın en büyük özelliğimi misafirperverliğidir. Bizim tanıtımımız ve aynamız olan bu geleneklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. İrlanda Büyükelçimiz umarım Van'dan çok iyi duygularla ayrılıyordur. Kendisine hoş geldiniz diyerek, ilimize tekrar beklediğimizi belirtmek isterim" dedi.

İrlanda'nın Türkiye Büyükelçisi Antony Mannix ise, Van'ı çok cazip bir il olarak bulduğunu söyleyerek, gördüğü yakın ilgi ve dostluklardan dolayı etkilendiğini söyledi. Mannix, "Bölgeyi bu gezi ile yakından tanıma imkanı buldum ve çok beğendim. Burası tam bir turizm yeri. Buralara daha çok rağbet olması gerekir. Ayrıca sayın belediye başkanı ve diğer yetkililere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı minnettarım "şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Yenigün, konuğu olan Büyükelçi Antony Mannix'se Van Kedisi tablosu ile Akdamar Adası Kilisesi'nin resminin bulunduğu bir seramik tabak hediye etti.

(Eİ-MET-Y) 26.06.2008 18:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title