Haberler

'Irkçı Saldırılar Sürerse UEFA'ya Gideriz'

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Balili, Arap Ülkeleri Kökenli Oyunculardan Bu Tür Irkçı Saldırılara Maruz Kalabiliyor. Bu Şekilde Devam Ederse, Gerek Federasyon Nezdinde Gerekse UEFA Nezdinde Şikayette Bulunabiliriz" Dedi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Balili, Arap ülkeleri kökenli oyunculardan bu tür ırkçı saldırılara maruz kalabiliyor. Bu şekilde devam ederse, gerek federasyon nezdinde gerekse UEFA nezdinde şikayette bulunabiliriz" dedi.

Trabzonspor'un Mısırlı futbolcusu Ayman'ın futbolcusu Balili'ye sert girmesiyle futbolcular arasında her maçta görünen tartışmaların yaşandığını belirten Başkan Mecnun Otyakmaz, şöyle konuştu:

"Bu arada Trabzonspor taraftarlarının birden sahaya girip futbolcularımıza saldırması hoş olmadı. Önce oyuncularımızı saha içinde toparlamaya çalıştık. Hakemin soyunma odasına gitmesiyle birlikte biz de soyunma odasına gittik. Futbolcularımız moral olarak çok kötü durumdaydı. Bu sırada Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'la görüşmemiz oldu. Karşılaşmanın hakemi de olaylar nedeniyle bize maçı tatil ettiğini bildirdi. Yaşananlar görüntü açısından kesinlikle iyi değil. Trabzonspor maçında böyle bir olayın yaşanması bizi derinden üzdü."

Açıklamasında Balili ile Ayman arasındaki gerginliğe de değinen Başkan Otyakmaz, bu konuda şunları söyledi:

"ARAP-İSRAİL SAVAŞI LİGİMİZ DEĞİL"

“Arap-İsrail savaşının hesaplaşma yeri, Türkiye Ligi olmamalı. Balili, önceki sezonlardan beri Arap ülkeleri kökenli oyunculardan bu tür ırkçı saldırılara maruz kalabiliyor. Burada sadece futbol oynandığının bilinmesi gerekir. Şu aşamada bu konuda her hangi bir şikayetimiz olmayacak. Ancak bu şekilde devam edecek olursa gerek federasyon nezdinde gerekse UEFA nezdinde şikayette bulunabiliriz.“

YİNE DOSTLUK MESAJI

Trabzonspor'la Sivasspor'un 2 dost ve kardeş kulüp olduğunu tekrarlayan Başkan Otyakmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşanan bu olay, her ne olursa olsun Trabzon camiası ile bizi karşı karşıya getiremeyecek. Biz Trabzonspor'la dost olan bir kulübüz ve bu dostluğumuzun devam edeceğini biliyoruz. İkinci devrede Trabzonspor, Sivas'a geldiğinde biz onları en güzel şekilde ağırlayacağız. Bu tür olayların yaşanması son derece üzücü. Karşılaşmayla ilgili yasalar, ne gerektiriyorsa yapılacak. Bizim beklentimiz maçın 3-0 hükmen lehimize sonuçlandırılmasıdır."

UYGUN: "SAVAŞ YAPMIYORUZ"

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun ise ligin hareketli ve istenmeyen olaylarla başladığını vurgularken şöyle dedi:

“Futbol oynuyoruz. Biz savaş yapmıyoruz veya kimseyle düşmanca dövüşmüyoruz. Hepimiz kardeşiz. Futbolcular da sahada ellerinden geldiği kadar mücadelelerini yerine getirdiler. Bir çok pozisyonda golü bulamadık. Son dakikada istemediğimiz, tasvip etmediğimiz olaylar sonucu seyircilerin sahaya girmesiyle maçın bitiş şekli, çok farklı oldu.“

Trabzonspor taraftarının, kulübünü çok sevdiğini de kaydeden Bülent Uygun, “Benim de ailem Karadenizli. Herkesten rica ediyorum, biraz daha saygılı olsunlar. Karadeniz insanının misafirperverliklerini göstermelerini istiyorum" diye konuştu.

MEHMET YILDIZ: "YENİK DURUMDAYDIK, SALDIRIYA UĞRADIM"

Karşılaşmada Trabzonspor taraftarının saldırısına uğrayan Sivasspor takım kaptanı Mehmet Yıldız, "Maç içerisinde her zaman olabilecek futbolcular arası küçük çaplı tartışmalar yaşanırken birden turuncu renkli tişörtlü bir taraftar, üzerime doğru geldi ve enseme tokat attı. Sonrasında da arbede yaşandı. Karşılaşmada 1-0 yenik durumda olmamıza rağmen böyle bir saldırıya anlam veremedim. Acaba maçta önde olan taraf biz olsaydık, ne olacaktı. Saldırı anı bir anda gerçekleşti. Beklemediğim bir şeydi ve bir anda ne yapacağımı şaşırdım" dedi.

BALILI: "SALDIRI VAR"

Sivasspor'un İsrailli oyuncusu Pini Felix Balili ise zaman zaman saha içerisinde futbolculardan ve tribünlerde taraftarların sözlü saldırısına maruz kaldığını belirterek bu karşılaşmada da kendisine küfür edildiğini, Ayman'ın da aşırı sert müdahalelerde bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title