Haberler

İranlı Mülteciler Rizvan Bayramı'nda Buluştu

Kayseri'de Geçici Oturma Belgesiyle Kalan İran Uyruklu Bahailer, 'Rızvan Bayram'larını Kutlayıp, Temsil Komitesi İçin Seçim Yaptılar.

Kayseri'de geçici oturma belgesiyle kalan İran uyruklu Bahailer, 'Rızvan Bayram'larını kutlayıp, temsil komitesi için seçim yaptılar.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda toplanan yaklaşık 500 Bahai, Rızvan Bayramı'nı ilahi ve dua okuyup kutladı. Kutlama törenlerine katılan genç kızlar müzik eşliğinde bir süre dans edip eğlendi.

Bahailerin Kayseri Mahalli Mahfili Üyesi Ferit Emini, Kayseri'de halen Kanada, ABD, Avusturya, Finlandiya ve diğer Avrupa ülkelerine mülteci olarak gitmek için bekleyen 500 kadar İranlı Bahainin yaşadığını söyledi. 21 yaşını dolduran 275 kişinin 9 kişilik temsilci komitesini seçmek için oy kullanacağını açıklayan Emini, Bahai dininin dostluk ve kardeşlik duygularını ön planda tuttuğunu ifade etti. Dinlerinde kimseye baskı yapılmasının söz konusu olmadığını belirten Emini, "Biz Rızvan Bayramı'nda, dünya

barışı için, insanların bir arada yaşaması, dostluk ve kardeşlik için dua ediyoruz. Türkiye'de kalan ve bir kısmı da Türk olan Bahailer, dini törenlerini ve ibadetlerini serbestçe yapabiliyor. Üzerimizde herhangi bir baskı yok. Tüm yöneticilere, yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

(SE-OM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title