Haberler

İranlı Bilim Adamlarının Başarısı

İranlı Bilim Adamları, Yeni Bir Doku Yapıştırıcısı Geliştirdi.

İranlı bilim adamları, yeni bir doku yapıştırıcısı geliştirdi.

İran Devlet Televizyonu ve İran Öğrencileri Haber Ajansı'nın (İSNA) haberine göre, İranlı bilim adamları, yeni geliştirdikleri doku yapıştırıcısıyla bir ilke daha imza attı.

Şehit Beheşti Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ali Rıza Zali, bugün düzenlediği basın toplantısında, İranlı bilim adamlarının 60 yıldır dünyada kullanılan mevcut doku yapıştırıcılarından çok daha üstün özellikli yeni bir tür doku yapıştırıcısı geliştirdiğini söyledi. Zali, mevcut doku yapıştırıcılarının neden olduğu sorunların ve yan etkilerin ürettikleri yeni doku yapıştırıcısında olmadığını belirtti.

Eski doku yapıştırıcılarının 29 miligram fibronojen seviyesinde olduğunu hatırlatan Zali, Şehit Beheşti Üniversitesi bilim adamlarının ürettiği doku yapıştırıcısındaki fibrojen seviyesinin 30, 70 hatta bazı durumlarda 90 miligrama kadar yükseldiğini ifade etti.

Yeni doku yapıştırıcısının elastik özelliği bakımından da öncekilere göre çok daha gelişmiş olduğunu anlatan Zali, bu özelliği ile de dünyada bir ilk olan söz konusu doku yapıştırıcısının kişinin kendi kanından ürettiklerini açıkladı.

(SS-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title