Haberler

İran, Yerli Savunma Sanayisini Güçlendiriyor

İran, Yerli Savunma Sanayisini Güçlendirme Çalışmaları Kapsamında Bir İlke İmza Atarak Savaş Uçaklarının İniş Takımlarını Üretmeye Başladı.

İran, yerli savunma sanayisini güçlendirme çalışmaları kapsamında bir ilke imza atarak savaş uçaklarının iniş takımlarını üretmeye başladı.

İran Savunma Bakanlığı Propagandadan Sorumlu Genel Müdürü Ali Rıza Zerifiyan, Ortadoğu'da ilk kez İran'ın savaş uçaklarının iniş takımlarını üretme başarısı gösterdiğini söyledi. Zerifiyan, ses duvarını aşan savaş uçaklarının iniş takımlarının Savunma Bakanlığı hava savunma tesislerinde, Savunma Bakanı Tuğgeneral Mustafa Muhammed Necar'ın da katıldığı törenle seri üretimine geçildiğini bildirdi. İran'ın bu başarısıyla milyonlarca dolar tasarruf sağlayacağını belirten Zerifiyan, dünyada ABD, Rusya ve

İngiltere tekelinin de kırıldığını ifade etti.

Yıllardır ABD ve batılı ülkelerin ambargo uyguladığı İran, yerli savunma sanayisini güçlendirmek için olağanüstü çaba gösteriyor.

(SS-CY-CY--HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title