Haberler

İran Ve Irak Sınırına Askeri Sevkiyat Arttı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak Ve İran'dan Pkk'lı Teröristlerin Sızmasını Önlemek İçin Sınırda Aldığı Güvenlik Önlemleri Arttırıldı. Konvoylar Halinde Sınıra Askeri Sevkiyat Sürerken, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Sıkı Önlemler Alındı. Hakkari'de Son 2 Yıl İçinde Bölücü Örgütten Kaçan 78 Terö...

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Irak ve İran`dan PKK`lı teröristlerin sızmasını önlemek için sınırda aldığı güvenlik önlemleri arttırıldı. Konvoylar halinde sınıra askeri sevkiyat sürerken, Hakkari`nin Şemdinli İlçesi`nde sıkı önlemler alındı. Hakkari`de son 2 yıl içinde bölücü örgütten kaçan 78 teröristin güvenlik güçlerine sığındığı açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve İran`da yuvalanan PKK`lı teröristlerin yurda sızmasını önlemek ve yurt içinde bulunan teröristlere yönelik operasyonları sürdürmek için Hakkari`nin Yüksekova İlçesi`ne Kayseri, Şemdinli İlçesi`ne Bolu, Çukurca İlçesi`ne Isparta ve Tekirdağ`dan Komando birlikleri kaydırılarak sınıra yakın bölgede konuşlandırdı. Daha çok sınır bölgelerinde bulundurulan birliklere, takviye sevkiyat son günlerde arttı.

Hakkari`nin Yüksekova, Şemdinli ile Çukurca İlçesi`ne son 1 hafta içinde, tank, zırhlı araçlar, personel taşıyıcı ve asker olmak üzere yüzlerce araçlık konvoylarla sevkiyat yapıldı. Sevkiyatların özellikle Irak ve İran sınırına sıfır noktalara yapılarak, birliklerin burada konuşlandırıldığı bildirildi. Birliklerin sevkıyatı sırasında helikopterler de havadan gözlem uçuşları yaptı.

Hakkari Valiliği, son 2 yıl içinde PKK`dan kaçan 78 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Valilik, terör örgütünün silahlı kadrosunda bulunan teröristlerin ikna edilmesi için aileleriyle görüşmelerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda il genelinde son 2 yıl içinde 13 kadın, toplam 78 teröristin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Kaçan teröristler, örgütten kaçmak için fırsat kollayan çok sayıda da arkadaşları olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title