Haberler

İran Uçağındaki 147 Kişiden 50'si Kurtuldu

İran'da Meşhed havaalanına inişi sırasında çıkan yangın nedeniyle onlarca kişinin öldüğü uçak kazasında, 50 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

İran'da Meşhed havaalanına inişi sırasında çıkan yangın nedeniyle onlarca kişinin öldüğü uçak kazasında, 50 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

İran devlet televizyonu, 147 kişinin bulunduğu uçağın altında bazı kişilerin mahsur kaldığını, enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Haberde ölü sayısının 70-80 olduğu, çoğu hafif yaralı 50-60 yolcunun da tahliye edildiği kaydedildi.

İran Sivil Havacılık teşkilatı sözcüsü Rıza Caferzade ise kesin ölü sayısı ile kazanın tam olarak nedeninin henüz bilinmediğini açıkladı.

Televizyon haberinde, ayrıca daha önce kontrol altına alındığı belirtilen uçaktaki yangının tamamen söndürüldüğü kaydedildi.

Bender Abbas'tan Meşhed'e gitmekte olan İran Airtur'a ait 945 sefer sayılı Rus yapımı TU-154 yolcu uçağı, 13.45'te Meşhed havalimanına inerken alev almıştı.

İniş sırasında pistten kaydığı ve lastiğinin patladığı belirtilen uçakta yangın çıkmış, ölenler arasında mürettebattan kimsenin bulunmadığı belirtilmişti.

Meşhed'e her yıl milyonlarca kişi, aralarında Şiilerin 8. İmamı Rıza'nın türbesinin de bulunduğu kutsal mekanları ziyaret etmeye gidiyor.

İran'da uçak kazaları sık meydana geliyor ve bundan yedek parça satın alınmasına engel oluşturan Amerikan ambargosu sorumlu tutuluyor.

İran Havayollarının filosunda 43 uçak bulunuyor. Bu uçaklardan 7'si 1979 İran İslam devriminden önce alınan Boeing, 28'i Airbus ve Fokker, 7'si Tupolev'den oluşuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title