Haberler

İran, Uaea Raporunu "Diplomasinin Zaferi" Olarak Değerlendirdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (Uaea), İran'ın Nükleer Enerji Faaliyetleri ile İlgili Hazırladığı Son Raporu, "Diplomasinin Yeni Bir Zaferi" Olarak Değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), İran'ın nükleer enerji faaliyetleri ile ilgili hazırladığı son raporu, "diplomasinin yeni bir zaferi" olarak değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Tahran'da bugün düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında UAEA'nın, İran'ın nükleer enerji faaliyetleri ile ilgili hazırladığı son rapor, muhtemel yeni yaptırımlar ve güncel diğer konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hüseyni, UAEA'nın söz konusu raporunu, nükleer enerji alanında yürüttükleri diplomasinin bir zaferi olarak gördüklerini belirterek, "Bu rapor, İran'ın barışçıl nükleer enerji faaliyetleri aleyhinde bulunan bazı ülkelerin

iddialarının, propagandalarının asılsız, mantık ve gerçeklerden uzak olduğunu bir kez daha ispatlamıştır" dedi.

Hüseyni, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) çerçevesinde ve UAEA ile işbirliği içinde yürüttükleri nükleer enerji faaliyetlerinin gizli saklı bir yanının olmadığının anlaşıldığını bildirdi.

Hüseyni, "İran İslam Cumhuriyeti, halkının hukukunu sadık bir şekilde koruduğu gibi, nükleer enerji faaliyetlerindeki sis perdesinin kalkması konusunda da sadık ve şeffaf bir şekilde çalışıyor" diye konuştu.

UAEA'nın raporuna ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulunan ülkelerin bu tutumunun devam etmesini arzuladıklarını ifade eden Hüseyni, İran dosyasının BM Güvenlik Konseyi'nden UAEA'ya geri dönmesini umduklarını söyledi.

İran aleyhine yeni adımlar atılmaması konusunda uyarıda bulunan Hüseyni, "İran aleyhine yeni bir yaptırım kararı alınırsa, UAEA ile yaptığımız işbirliğini gözden geçireceğiz ve muhtelif seçenekleri değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Hüseyni, UAEA'nın raporunun uluslararası kamuoyunda olumlu bir hava oluşturduğunu ve gerçeklerden yana olan ülkelerin İran'ın nükleer enerji faaliyetleri hakkındaki tutumunu yeniden gözden geçirme gereğini duyduğunu kaydetti.

ABD Başkanı George W. Bush'un İran aleyhindeki son sözleri ile ilgili bir soruya da Hüseyni, "Biz, mantık ve gerçeklerden uzak açıklamaları reddediyoruz" yanıtını verdi.

Hüseyni başka bir soru üzerine de Ortadoğu'da terörizm ve radikalliğin ABD'nin eliyle ortaya çıktığını söyledi.

(SS-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title