Haberler

İran Turizm Fuarı Açılıyor

İranlı Turistleri Türkiye'ye Çekmek Amacıyla Bilban Turizm Tarafından Tahran'da Düzenlenecek 2. İran Turizm Fuarı, Pazartesi Günü Başlayacak.

İranlı turistleri Türkiye'ye çekmek amacıyla Bilban Turizm tarafından Tahran'da düzenlenecek 2. İran Turizm Fuarı, Pazartesi günü başlayacak.

3 gün sürecek fuarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Bilban Turizm Genel Müdürü Gönül Bilban, İran turizm pazarının son yıllarda hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade etti. Bilban, fuarı düzenlemekteki amaçlarının İranlı turistleri Türkiye'ye çekmek olduğunu da belirtti.

İranlılar'ın seyahat etmeyi çok sevdiklerini, gidecekleri yerler hakkında önceden araştırma yapan bilinçli tüketiciler olduklarını söyleyen Bilban, bu yüzden İran turizm pazarına hizmet verirken daha hassas davrandıklarını ifade etti. İran pazarındaki en büyük problemin tanıtım eksikliği olduğunu anlatan Bilban, söz konusu fuarın asıl amacının da tanıtım olduğunu söyledi. Bilban, İranlılar'ın genellikle Ankara, Antalya, Marmaris, Bodrum, İstanbul, Kapadokya ve Konya'yı tercih ettiklerini bildirdi.

İran'da da gezilip görülmesi gereken eşsiz yerler olduğunu anlatan Bilban, bunun için Türkiye'de İran'ı tanıtmaya yönelik benzer bir fuarın düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Bilban, İran'ı tanıtmayı amaçlayan söz konusu fuar için İran Seyahat Acenteleri Birliği (AATAI), Kültür Bakanlığı'na bağlı İran Turizm Teşkilatı (ITTO), İran Kültürel Miras Teşkilatı ile İranlı otel ve turizm işletmecilerinden destek beklediklerini söyledi.

Bilban, fuarın açılışı için Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hüsnü Gürcan Türkoğlu, Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Kültür Turizm Tanıtma Ataşesi Mehmet Kaya, İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Turizmden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rahim Maşai, İçişleri Bakanı Mustafa Pur Muhammedi ve çok sayıda resmi yetkilinin de davet edildiğini söyledi.

(SS-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title