Haberler

İran: Sınırlarımızı Korumakta Kararlıyız

İran Hükümeti, Irak'ın Kuzeyini Bombaladıkları İddialarına İlişkin Olarak, "Ordusunun Ülke Sınırlarının Güvenliğini Korumakta Kararlı Olduğunu" Bildirdi.

İran hükümeti, Irak'ın kuzeyini bombaladıkları iddialarına ilişkin olarak, "ordusunun ülke sınırlarının güvenliğini korumakta kararlı olduğunu" bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, İran ordusunun Irak'ın kuzeyini bombaladığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, bu haberleri incelediklerini belirtti.

Bombalama iddialarını yalanlamayan sözcü, şunları söyledi: "İran-Irak sınırında bazı terörist gruplar yabancı güçlerin de yardımıyla faaliyet gösteriyor, sınırlarımızı ihlal ediyor, ülkemize silah sokuyor ve askerlerimizle çatışmaya giriyorlar. Son zamanlarda birçok askerimizi öldürdüler. Bölge ülkelerinin sınır güvenliği konusunda işbirliği yapmaları önemli. İran ordusu, sınırlarımızın güvenliğini korumakta kararlı."

FİLİSTİNLİ GRUPLARA DAVET

Hüseyni, Filistin'deki siyasi gruplar arasında anlaşmazlıkla ilgili bir soru üzerine de, Filistinli bütün siyasi gruplarla iyi ilişkileri olduğunu ve bu etkiyi kullanmak istediklerini ifade etti.

İran hükümeti olarak Filistin'deki grupların birlikte hareket etmelerini ve anlaşmalarını istediklerini kaydeden Hüseyni, "Bu nedenle Filistinli grupları, siyonist rejimin onlara karşı büyük bir tehlike olduğunu hatırlatmak için İran'a davet ettik" dedi.

Sözcü, Filistinli siyasi grupların İran'a ne zaman geleceklerinin ise henüz belli olmadığını söyledi.

DEVRİM MUHAFIZLARINDAKİ DEĞİŞİKLİK

Hüseyni, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Devrim Muhafızları komutanını değiştirmesine ilişkin de, bunun "normal bir değişim" olduğunu belirtti.

Sözcü, bu değişimde ABD'nin son zamanlarda Devrim Muhafızlarına karşı girişimlerinin herhangi bir etkisi olmadığını söyledi.

Ayetullah Hamaney, Devrim Muhafızları komutanı Yahya Rahim Safavi'yi alarak yerine Muhammed Ali Jaferi'yi atamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title