Haberler

İran Petrol Bakanı Hamane: Sorunun Giderilmesi İçin Güler'e Söz Verdim

İran Petrol Bakanı Kazım Veziri Hamane, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le Telefonla Görüşürken Doğalgaz Kesintisi Nedeniyle Özür Dilediğini Sorunu En Kısa Sürede Halledeceklerine Dair Söz Verdiğini Söyledi.

İran Petrol Bakanı Kazım Veziri Hamane, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’le telefonla görüşürken doğalgaz kesintisi nedeniyle özür dilediğini sorunu en kısa sürede halledeceklerine dair söz verdiğini söyledi.

Tahran Radyosu’nun haberine göre, İran Petrol Bakanı Veziri, "Türkiye ile uzun dönemli bir anlaşmamız var. Fakat içerideki problemlerimiz sebebiyle yükümlülüklerimizi tamamlayamıyoruz. Türkiye bu durumdan çok sıkıntılı. Telefon konuşmamızda Türkiye Enerji Bakanı'ndan özür diledim ve bu problemleri mümkün olan en kısa zamanda halledeceğimiz sözünü verdim" dedi. Hamane, bir hafta içinde İran'ın güneyindeki Fars eyaletinde büyük bir yeni gaz rafinerisi açılması ile sorunun çözüleceğini umut ettiğini söyledi.

1996'da İran ve Türkiye arasında yapılan anlaşmaya göre, İran, Türkiye'ye ilk yıl 3 milyar metre küp doğalgaz verecek, 2007'e kadar bunu 10 milyar metreküpe yükseltecekti. Ancak fiyat ve kalite anlaşmazlığı ve terör saldırıları nedeniyle doğalgaz sevkıyatının sık sık durduğu belirtildi.

İran’ın, 2001'den bu yana Tebriz'den Ankara'ya boru hattı üzerinden yılda 4 milyar metre küpten fazla doğalgaz ihraç ettiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Sivas Belediyesi hangi parti? Sivas Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title