Haberler

İran Ordusunun Kuzey Irak'ı Bombalaması

İran'ın Kuzey Irak'taki Terör Örgütü PKK Mevzilerini Bombalaması Sonucu Çok Sayıda Teröristin Öldüğü ve Yaralandığı Bildirildi.

İran'ın Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK mevzilerini bombalaması sonucu çok sayıda teröristin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İran haber ajansı Baztab'ın bildirdiğine göre, İran Devrim Muhafızları'nın yaklaşık 2 haftadır Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK mevzilerini bombalaması sonucu çok sayıda terörist öldü ve yaralandı. Üst düzey PKK komutanlarının, teröristlerin morallerinin bozulmaması için ölü ve yaralı sayısının açıklanmasını engellediği belirtildi. İran ve Kuzey Irak sınırında PKK mevzilerine yakın olan köylerde yaşayan halkın, yerel Kürt yöneticilere başvurarak PKK'lıların bölgeyi terk etmemesi halinde kendilerinin

köyleri boşaltacakları uyarısında bulundukları bildirildi. İran güçlerinin bombardımanı sonucu PKK'lıların mevzilerini terk ederek, köylerde halkın arasına karıştığı belirtildi. Bölgedeki Baztab muhabirine göre köylüler, Saddam döneminde saldırıya uğradıkları sırada İran'ın yardım elini uzatarak kendilerini koruduğunu belirterek, PKK'lı teröristlerden bölgeyi terk etmelerini istiyor.

Bu arada bölgedeki İranlı bir güvenlik yetkilisi, PKK'nın asil hamisinin ABD ve yerel Kürt yönetimi olduğunu belirterek, köylülerden teröristleri kovmalarını istedi. Adı açıklanmayan yetkili, teröristlerin köylerden çıkarılması halinde köylülerin uğradığı maddi zararların karşılanacağını ifade etti. Bölgedeki bir Peşmerge yetkilisi de açıklamasında, PKK ve Pejak gibi örgütler ile hiçbir bağlantıları olmadığını, bu örgütlerin komşu ülkelerin güvenliğini tehdit etmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

(SS-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title