Haberler

İran, Nükleer Tesis Çevresinde Hava Savunma Sistemini Test Ediyor

İran, İsfehan'daki Nükleer Tesis Çevresine Konuşlandırdığı Hava Savunma Sistemini Test Edecek.

İran, İsfehan'daki nükleer tesis çevresine konuşlandırdığı hava savunma sistemini test edecek.

İsfehan Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İsfehan nükleer tesisi çevresine kurulan hava savunma sisteminde 10:00'dan 13:00'e kadar denemeler gerçekleştirilecek" denildi. Açıklamada ayrıca, test sırasında gerçekleştirilecek tatbikata ambulanslar ve ilk yardım ekiplerinin de katılacağı belirtildi.

İsfehan'daki nükleer tesiste UF6 olarak bilinen uranyum heksaflorid gazı üretiliyor. Bu gaz daha sonra uranyum zenginleştirme işlemlerinin gerçekleştirildiği Natanz şehrindeki diğer tesise transfer ediliyor.

Bir gazeteye demeç veren İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, İran silahlı kuvvetlerinin muhtemel bir saldırıya cevap vermeye hazır olduğunu belirterek "Güvenliği en yüksek derecede temin etmek üzere muhtemel saldırıların üstesinden geleceğiz. Savunma kapasitemiz, ulusal hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimiz ve ulusal güvenlik tehditlerine karşı koyabileceğimiz şekilde düzenlenmelidir" dedi.

(AFP-İB-İB-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title