Haberler

İran, Nükleer Enerjide Geri Adım Atılmayacağını Tekrarladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İnsanlığın Refah ve Barışına Hizmet Edecek Nükleer Enerjiden Geri Adım Atmanın Söz Konusu Olamayacağını Söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, insanlığın refah ve barışına hizmet edecek nükleer enerjiden geri adım atmanın söz konusu olamayacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Tahran'da bugün katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, insanlığın refahı ve barışına hizmet edecek nükleer enerjiden geri adım atmanın söz konusu olamayacağını belirterek, "Düşmanlar bilmeliler ki, İran halkı mantık ve müzakere ehlidir; ama kendi hakkı konusunda da kimseyle müzakere yapmaz" dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), İran'ın nükleer enerji faaliyetlerinde hiçbir ihlalin söz konusu olmadığını açıkladığını ve son raporundaki olumlu görüşlerini hatırlatan Ahmedinecad, "İnanıyoruz ki, Avrupalılar İran'ın nükleer enerji faaliyetleri hakkında doğru karar almak üzereler. Doğu ülkelerinin olumlu tutumu zaten önceden ilan edilmişti. Bağlantısızlar grubu ülkeleri de en başından beri bizimle birlikteler. Bir iki ülke var ki, insanlığı, kanunları ve adaleti anlamıyorlar, İran'ın

gelişmesinin farkındalar; ama İran halkının nükleer teknolojiyi elde ettiğini itiraf etmek istemiyorlar" şeklinde konuştu.

UAEA'nın şimdi asli görevini yaparak hem denetlemelerde bulunduğunu hem de milletlerin hakkını savunduğunu ifade eden Ahmedinecad, bazı güçlerin UAEA'yı kendi ellerinde bir araç olarak görmek istediklerini bildirdi.

Ahmedinecad, İran'ın gelişme ve kalkınma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ve düşmanların bunu engellemeye muktedir olmadıklarını yineledi.

(SS-CY-CY-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title