Haberler

İran Meclis Başkanı Haddad Adil Filistin Meselesini Değerlendirdi

İran Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil, Filistin Meselesini İslam Dünyasının En Önemli Meselesi Olarak Değerlendirdi.

İran Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil, Filistin meselesini İslam dünyasının en önemli meselesi olarak değerlendirdi.

İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA) haberine göre, İran Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil, Sudanlı bir grup aydın ve bilim adamını kabulünde yaptığı konuşmada, "Filistin meselesi bugün İslam dünyasının en önemli meselesidir" dedi.

Bu düşüncenin abartı olmadığını belirten Adil, 19. ve 20. asırları "İslam dünyasının istismar edildiği yüzyıllar" olarak adlandırdı.

Müslüman ülkelerin bilim ve teknolojide gelişmelerinin Batılı ülkelerce engellendiği hatırlatan Adil, Avrupa, Afrika ve Eski Sovyetler Birliği'ndeki Müslümanlara yönelik de sindirilme politikası izlendiğini söyledi.

İslam Dünyasındaki yeni neslin, bir asır öncekilerin tersine gerçekleri terk ettiğini anlatan Adil, "Yeni nesil, İslam'ı kucaklamalıdır" diye konuştu.

(SS-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title