Haberler

İran, Kuzey Irak'ı Bombaladığı İddialarını Yalanladı

İran, Kuzey Irak'taki Terör Örgütü Üslerini Bombaladığına Dair İddiaları Yalanladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehdi Mustafavi, "İran, Kuzey Irak'ı Bombaladığına Dair İddiaları Şiddetle Reddetmektedir" Dedi.

İran, Kuzey Irak'taki terör örgütü üslerini bombaladığına dair iddiaları yalanladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehdi Mustafavi, "İran, Kuzey Irak'ı bombaladığına dair iddiaları şiddetle reddetmektedir" dedi.

Irak'taki Kürt yetkililer, İran'dan açılan ateş üzerine yüzlerce kişinin ülkenin doğu sınırındaki bölgeden kaçtığını ifade etmişlerdi.

İran'ın Kuzey Irak bölgesiyle sınırı olan Batı Azerbaycan eyaletinde Pejak terör örgütüyle İran güvenlik kuvvetleri arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. "Biz, İran, Türkiye ve Irak milletlerinin menfaatlerine karşı mücadele eden silahlı gruplardan kaynaklanan problemlerle karşı karşıyayız" diyen Mustafavi, problemlerin halli için Irak ve İran arasında ortak sınır komitesi kurulduğunu ve bu komitenin çalışma halinde olduğunu söyledi.

(AFP-EA-EA-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title