Haberler

İran'ın Türkiye'ye Verdiği Doğalgaz 5 Milyon Metreküpe Çıktı

Türkiye'ye Verdiği Doğalgazı 3 Ocak Günü Tamamen Kesen İran, Dün Sabah Saatlerinde Az Miktarlarda Vermeye Başladığı Gazı Bugün İtibariyle Günlük 5 Milyon Metreküpe Çıkardı.

Türkiye'ye verdiği doğalgazı 3 Ocak günü tamamen kesen İran, dün sabah saatlerinde az miktarlarda vermeye başladığı gazı bugün itibariyle günlük 5 milyon metreküpe çıkardı.

BOTAŞ'tan alınan bilgiye göre, 3 Ocak 2007 tarihinde kış şartlarını gerekçe göstererek Türkiye'ye verdiği doğalgazı tümüyle kesen ve Türkiye'de yeni bir doğalgaz krizi korkusuna sebep olan İran, dün itibariyle az miktarda verdiği gazı bugün 5 milyon metreküpe kadar çıkardı. Mavi Akım ve batı hatları ile Rusya'dan aldığı gaz miktarını artıran ve LNG'ye ağırlık veren Türkiye, önlemler kapsamında kesintili tarife abonelerinin gazını de kesmişti. Ancak, İran'dan gaz akışının yeniden başlaması ile bugün öğle saatlerinde kesintili tarife abonesi otoprodüktörlere yeniden gaz verilmeye başlandı.

(MÜG-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title