Haberler

İran'ın Nükleer Programı

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, İran'ın Nükleer Dosyasının Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden Uluslararası Atom Enerji Ajansı'na (Uaea) Geri Geldiğini İddia Etti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, İran'ın nükleer dosyasının Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden Uluslararası Atom Enerji Ajansı'na (UAEA) geri geldiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmedinecad, UAEA'nın üyelerinin programlarını sorgulamasının doğal olduğunu belirterek, İran'ın faaliyetlerini ajansa bildirdiğini ve bu konuda herhangi bir endişesinin olmadığını dile getirdi. İran'ın diyalogdan yana olduğunu ve taraflarla müzakerenin sürdüğünü hatırlatan Mahmud Ahmedinecad, ancak İran'ın doğal hakları konusunda kimseyle müzakere etmeyeceğinin altını çizdi.

UAEA'nın iç yasalarına ve kitle imha silahların geliştirilmesini engelleyen uluslararası anlaşmaya göre, İran'ın bir üye ülke olarak nükleer yakıt üretebildiğini ifade eden Ahmedinecad, "Bu konuda bizimle müzakere etmek isterlerse, hiçbir zaman bunu kabul etmeyiz. Kimseyle haklarımızı müzakere etmeyiz" dedi.

İran'ın nükleer çalışmaları konusundaki şüphelere cevap vermeye hazır olduğunu sözlerine ekleyen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, UAEA çerçevesi dışında bir grubun İran'ın haklarını belirlemeye kabul etmediklerini ve kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Bazı görüşlere göre İran'ın nükleer dosyasının halen BM Güvenlik Konseyi'nde olduğunu ifade eden Ahmedinecad, "Bunlar birkaç kağıt yaprağı; bunların bizce bir değeri yok. Birileri oturup bu kağıtları birbirine yapıştırabilir. Bunun hiçbir etkisi olmaz" şeklinde konuştu.

(SS-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title