Haberler

İran'ın Nükleer Programı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi 5 Daimi Üyesi ve Almanya'nın, İran'a BM Yaptırımlarının 3. Evresini Uygulayıp Uygulamamak İçin, İran'ın Nükleer Programıyla İlgili 2 Ayrı Raporun Sonucunu Beklemeye Karar Verdikleri Bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ve Almanya'nın, İran'a BM yaptırımlarının 3. evresini uygulayıp uygulamamak için, İran'ın nükleer programıyla ilgili 2 ayrı raporun sonucunu beklemeye karar verdikleri bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ve Almanya ile birlikte Avrupa Birliği'nin (AB), İran'a karşı BM yaptırımlarının 3. kısmını uygulayıp uygulamama kararını, Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El Baradey ve AB Dış Politika Temsilcisi Javier Solana'nın raporlarını sonrasına bıraktıkları konusunda anlaştıkları açıklandı. Kasım ayına kadar bekleneceği ifade edilen ortak bildiride, "BM Güvenlik Konseyi'nin 3. derece yaptırım kararını kesinleştirmek için, Solana ve Baradey'in

çalışmalarının nihai sonucunu beklemek konusunda anlaştık" denildi.

(AFP-OYK-OYK-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title