Haberler

İran'ın Nükleer Programı

İran'ın Rusya Büyükleçisi Gulamrıza Ensar, Ülkesinin Nükleer Programından Dolayı Bir Saldırıya Uğraması Halinde, ABD'ye Karşılık Vermeye Hazır Olduklarını İfade Etti.

İran'ın Rusya Büyükleçisi Gulamrıza Ensar, ülkesinin nükleer programından dolayı bir saldırıya uğraması halinde, ABD'ye karşılık vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Büyükelçi Ensar ayrıca Tahran yönetiminin İran'ın nükleer programı konusunda Washington ile doğrudan görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Ensar, "Amerikalılar ahmakça birşey yapar ve İran'a saldırırsa, İran halkının buna çok aydınlatıcı bir ders vereceğinden eminim" dedi. İran İslam Devrimi'nin 28. yılı münasebetiyle başkent Moskova'da düzenlenen bir konferansta konuşan Ensar, "Uygun ve yeterli bir karşılık vereceğiz. İran'ın saldırıdan hemen sonra böyle bir karşılık vereceğimden şüphem yok" diye konuştu. İranlı diplomat ayrıca, "Nükleer program konusunda ise ABD dahil herkesle görüşmeye hazırız" dedi.

Washington, Basra Körfezi'ndeki askeri varlığını güçlendirmesine rağmen sık sık İran'a yönelik bir askeri harekat planının olmadığını dile getiriyor.

Bu arada, New Yorker dergisi pazar günkü nüshasında, ABD Savunma Bakanlığı'nın İran'a yönelik muhtemel bir saldırının planını hazırlaması için özel bir grup oluşturduğunu ileri sürmüştü. Haberde, planın Başkan George W. Bush'dan gelecek bir saldırı emri durumunda 24 saat içinde uygulanabilecek bir plan olacağı iddia edilmişti.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title