Haberler

İran'ın Nükleer Faaliyetleri

İran Hükümet Sözcüsü Gulam Hüseyin Elham, Bir Kez Daha İran'ın Nükleer Çalışmalarını Askıya Almasının Söz Konusu Olmadığını Söyledi.

İran Hükümet Sözcüsü Gulam Hüseyin Elham, bir kez daha İran'ın nükleer çalışmalarını askıya almasının söz konusu olmadığını söyledi.

İran'ın nükleer başmüzakerecisi Ali Laricani ile AB Dış Politika Şefi Javier Solan'a görüşmesine bir hafta kala haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Elham, "Nükleer çalışmalarımızı askıya alma konusunda görüşümüzde herhangi bir değişiklik yok. Bu tutumdan geri dönüş olmaz" dedi.

Konunun çalışma gündeminde olmadığını belirten Elham, yapılacak müzakerenin şartsız ve adaletli olması gerektiğini söyledi.

Irak konusunda Amerika ile müzakere yapılıp yapılamayacağıyla ilgili bir soru üzerine de Elham, İran'ın Irak ile ilgili tutumunun şeffaf olduğunu söyledi. Elham, İran'ın, Irak'ta güvenliğin sağlanması, Irak hükümetinin güçlenmesi ve işgalcilerin bu ülkeden geri çekilmeleri konularında Irak ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu hatırlattı.

(SS-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title