Haberler

İran'ın Erzurum Başkonsolosu Kılıçhan, Sivas'a Geldi

İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nı (STSO) ziyaret etti.

İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nı (STSO) ziyaret etti.

STSO ile Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası arasında İran'da alınan "Kardeş oda" kararının ardından Sivas'a gelen Kılıçhan, oda binasında başkan Osman Yıldırım ile bir süre görüştü.

İki ülke arasındaki ticari işbirliğinin güçlenmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini belirten Kılıçhan, Sivas'ın sanayi sektöründe çok büyük kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin merkezinde bulunan Sivas'taki potansiyelinizi İran'ın batı kemsine daha fazla tanıtmanızı istiyorum. İşlerin daha da kolaylaştırılması için Erzurum-Tebriz arasında uçak seferleri gerçekleştirilecek. İlişkilerin daha da gelişmesi için elimizden gelen yardımları yapmaya hazırız" dedi.

Yıldırım ise potansiyel ve ortak noktaları bir araya getirip, güç birliğine dönüştürebileceklerini söyledi.

Tebriz'e ziyarette bulunduklarını anlatan Yıldırım, "Tebriz TSO'da iş adamlarıyla birlikte yaptığımız toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. İlişkilerimizin gelişmesi için de Tebriz ve Sivas TSO'nun kardeş oda olmaları yönünde karar aldık. Kendilerini Sivas'a davet ettik. İran'dan Türkiye'ye gezi ve ticaret için gelecek konuklarımızın da Sivas üzerinden gelmeleri yönünde talebimiz oldu" ifadelerini kullandı.

Kılıçhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ı da makamında ziyaret etti.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Osman Yıldırım Erzurum Tebriz İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title