Haberler

İran ile Hudut Güvenliği Mutabakatı İmzalandı

Van Valisi Murat Zorluoğlu ile İran Hoy Valisi Albay İmam Ali Hudeyfer tarafından hudut güvenliği mutabakatı imzalandı.

İmza töreninde konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, 1937 Tahran Antlaşmasının 5. Maddesine istinaden ikinci derece hudut makamları olarak dün itibariyle hudut görüşmelerinin gerçekleştiğini anımsatarak, bu görüşmelerin gündem çerçevesinde tamamlandığını ifade etti. Görüşmelerin çok yapıcı geçtiğinin altını çizen Zorluoğlu, "Bugün görüştüğümüz konularla ilgili verdiğimiz kararları mutabakat zaptı haline çevirip, karşılıklı olarak imzaladık. Çok yapıcı bir anlayışla bugün toplantıları sürdürdük ve hudut civarında olabilecek bir takım müessir hadiselerin önlenilmesine binaen taraflar olarak, iki ülke olarak ve iki vilayet olarak daha etkin tedbirler alınması hususunda, daha yakın bir işbirliği içerisinde çalışma hususunda mutabakata vardık. Ben bu kapsamda İran İslam Cumhuriyeti Heyeti Başkanı Albay İmam Ali Hudayfer ve heyetine teşekkür ediyorum. İnşallah bir sonraki toplantıyı ağustos ayında Hoy kentinde yapma konusunda mutabakata vardık. Mutabakatın iki ülkeye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İran Hoy Valisi Albay İmam Ali Hudeyfer ise kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Van Valisi Murat Zorluoğlu'na teşekkür ederek, "Van Valisi ile çok samimi bir ortamda toplantılar gerçekleştirdik. Çok önemli kararların altına imza atıp, her iki ülke düşmanı olan teröristlere karşı mücadele ve kaçakçılık konularında anlaşmalar sağladık. İnşallah bu anlaşma hudutlarımızda güvenliğin artması için bir vesile olur. Hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Program iki ülke arasında mutabakatın imzalanması ve karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Zorluoğlu Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title