Haberler

İran ile ABD'nin Bağdat Zirvesi Gelecek İçin Önemli

İran ile ABD arasında ay sonunda Bağdat'ta diplomatik düzeyde gerçekleşmesi öngörülen toplantının, iki ülke arasındaki daha üst düzey görüşmelere bir ön hazırlık niteliği taşıdığı belirtiliyor.

Irak Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, 28 Mayıs Pazartesi günü ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ile İran Büyükelçisi Hasan Kazımi Kummi arasında Bağdat'ta gerçekleşmesi beklenen toplantının basına kapalı olacağı ve bu toplantının Irak'ın durumu için iki ülke arasındaki daha üst derecede görüşmelerin bir ön hazırlığı niteliğinde olacağı öğrenildi. Irak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Hacı Hamud da, bugün konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu görüşme, Irak'ın şimdiki

durumu açısından büyük bir öneme sahip olacak. O nedenle bu toplantı bizim için oldukça önemli" dedi. Hamud, Tahran ile Washington arasındaki sorunların çözümü için mini zirveye ev sahipliği yapmalarının önemine de vurgu yaptı.

Bilindiği gibi Tahran Yönetimi, Beyaz Saray ve Pentagon makamlarınca Irak'taki milis güçlere yardım etmekle suçlanıyor.

(SK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title