Haberler

İran ile AB Arasında Nükleer Müzakereler Sonuçsuz

İran'ın Nükleer Konulardaki Başmüzakerecisi Said Celili ile AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana Arasındaki Görüşmeden, Somut Bir Sonuç Çıkmadığı Bildirildi.

İran'ın nükleer konulardaki başmüzakerecisi Said Celili ile AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana arasındaki görüşmeden, somut bir sonuç çıkmadığı bildirildi.

AB Yüksek Temsilcisi Solana, Celili ile Londra'da yaklaşık 5 saat süren görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, bu görüşmeye ilişkin beklentilerinin çok daha yüksek olduğunu, dolayısıyla hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

İranlı başmüzakereci Celili ise görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Celili, "Sayın Solana ile olumlu müzakerelerde bulunduk ve bu müzakereler gelecek ay devam edecek" diye konuştu.

İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesinin temsilcilerinin de yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title