Haberler

İran Heyeti, Van'ın Tarihi ve Kültürel Yerlerini Ziyaret Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Heyetin Kale ve Eski Van Şehri'nin bulunduğu alanı ziyaret etmesi Heyetin alış veriş yapması Heyetten Sevda Kemali ile konuşma İran heyetinin Van ziyareti Vanlı turizmcilerin daveti üzerine kente gelen İran heyeti, Van'ın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti Vanlı turizmcilerin daveti üzerine kente gelen İran heyeti, Van Kalesi ve eski Van şehrinin bulunduğu alan ile Kedi Evi'ni ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Heyetin Kale ve Eski Van Şehri'nin bulunduğu alanı ziyaret etmesi

Heyetin alış veriş yapması

Heyetten Sevda Kemali ile konuşma İran heyetinin Van ziyareti

Vanlı turizmcilerin daveti üzerine kente gelen İran heyeti, Van'ın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti

Vanlı turizmcilerin daveti üzerine kente gelen İran heyeti, Van Kalesi ve eski Van şehrinin bulunduğu alan ile Kedi Evi'ni ziyaret etti.

Hoy Vali Yardımcısı Ali Muhammedi, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Şerefhanli, belediye meclis üyeleri, Hoy, Tebriz ve Urumiye illerinden turizmcilerden oluşan heyet, Akdamar Adası ziyaretinin ardından kent merkezinde bulunan Van Kalesi ve eski Van şehrinin bulunduğu alanı ziyaret etti.

Mekanların tarihi özellikleriyle ilgili bilgi alan heyet, ardından bir sanat atölyesini ziyaret ederek Urartu kültürünü yansıtan takılardan aldı.

Buradan üniversite yerleşkesindeki Kedi Evi'ne geçen heyet, Van Kedileriyle yakından ilgilenerek fotoğraf çektirdi.

İran'da turizm acentesi olan Sevda Kemali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'ı çok beğendiğini belirterek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Ziyaretin iki ülke arasındaki siyasi ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydeden Kemali, "Van'ın tarihi yerlerini görme fırsatımız oldu. Burada çok iyi ağırlandık. Van'da olduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

İran heyetinin, yarın Muradiye Şelalesi'ne düzenlenecek gezinin ardından kentten ayrılacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Van Kalesi İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title