Haberler

İran Dışişleri Bakanı Zarif - Lübnan Dışişleri Bakanı Basil - Beyrut

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile bir araya gelmesi İkilinin ortak basın toplantısı yapması Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in basın açıklaması İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in basın açıklaması Lübnan...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile bir araya gelmesi

İkilinin ortak basın toplantısı yapması

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in basın açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in basın açıklaması Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Suriye'de istikrarın oluşması ve mültecilerin vatanlarına geri dönmeleri için Astana sürecine önem verdiklerini söyledi.

Basil, Lübnan'a resmi ziyarette bulunan İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile başkent Beyrut'ta bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Lübnan Varşova zirvesine katılmayacak

Lübnan'ın, Varşova'da 13-14 Şubat'ta düzenlenecek İran karşıtı zirveye katılmayacağını söyleyen Basil, İsrail'in zirvede bulunmasının yanı sıra Lübnan'ın krizlerden kendini uzak tutma yönündeki politikası nedeniyle katılım göstermeyeceklerine dikkati çekti.

-"Lübnan ve İran arasındaki iş birliğini engelleyecek bir yasa yok"

İran Dışişleri Bakanı Zarif de kendilerinin, Lübnan halkının yanında kalmaya devam edeceklerini söyleyerek, İran'ın Lübnan hükümeti ve ordusuyla tüm alanlarda iş birliği yapmaya hazır olduğunu aktardı.

Kaynak: AA / Dünya

Lübnan Beyrut İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title