Haberler

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Almanya, İngiltere ve Fransa'yı "İsrail terörünü desteklemekle" suçladı

Güncelleme:

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile nükleer anlaşmanın kapsamının genişletilmesini talep eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a hitaben, "Önce bölgemizdeki zararlı davranışlarınızı ve İsrail terörünü körü körüne desteklemeyi sona erdirin.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile nükleer anlaşmanın kapsamının genişletilmesini talep eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a hitaben, "Önce bölgemizdeki zararlı davranışlarınızı ve İsrail terörünü körü körüne desteklemeyi sona erdirin." ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Zarif, Almanya'nın İsrail'i Avrupa aşı programına dahil edeceğini ancak Filistin'i kapsam dışında bırakacağına dair TRT World'de yayımlanan haberi paylaştı.

"İran'ın ne yapması gerektiği hakkında konuşmadan önce bu aşağılık Kovid 'apartheid'ını durdurun." ifadelerini kullanan Zarif, E3 olarak adlandırılan Almanya, İngiltere ve Fransa'yı "İsrail terörünü körü körüne desteklemekle" suçladı.

Zarif, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2231 (nükleer anlaşmayı destekleyen karar) numaralı kararı kapsamındaki yükümlülüklerinizi yerine getirin ve nükleer anlaşmadaki ihlallerinizi ve bölgemizdeki zararlı davranışlarınızı sona erdirin."

Nükleer anlaşmanın tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya, İran'ın balistik füze programı ve bölgesel nüfuzunu da sınırlandıracak şekilde anlaşmayı yeniden müzakere etme talebini sıklıkla dile getiriyor. İran yönetimi ise füze programının müzakere konusu olamayacağını belirtiyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, ABD'de göreve gelecek Joe Biden yönetimi ile İran'ın nükleer anlaşma konusunda tekrar müzakere masasına dönmeleri gerektiğini ifade etmişti.

Maas, nükleer anlaşmanın kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirterek, "İran'dan net beklentilerimiz var; nükleer silah olmayacak, aynı zamanda tüm bölgeyi tehdit eden balistik füze programı da olmayacak." demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Almanya İsrail İran Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (1)

2345:

avrupanın hepsinde nükleer silahlar var yinede kendi güvenliklerine çok bağlılar ölmemek cehenneme gitmemek için ölümsüzzlüğü tercih etmeyeçalışıyorlar halbuki bu dünyada kapıcıda olsaun kralda olsun çaresi yok ebedi dünyaya ahirete üzerinde ayak bastığın toprağın altına karıncaların böceklerin içine gireceksin kalleş avrupa abd kanada brezilya arjantin kolombiya meksika zalimleri

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title