Haberler

İran Devrim Muhafızları'ndan Pakistan ve Suudi Arabistan'a Suçlama

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Pakistan sınırındaki Sistan ve Beluçistan eyaletinde Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarını hedef alan terör saldırısının ardından Pakistan ve Suudi Arabistan'ı suçladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Pakistan sınırındaki Sistan ve Beluçistan eyaletinde Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarını hedef alan terör saldırısının ardından Pakistan ve Suudi Arabistan'ı suçladı.

İran medyasında yer alan açıklamasında Caferi, İslamabad yönetimine terörle mücadelede sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Pakistan hükümetinden ortak sınırların güvenliğiyle ilgili sorumluluğunu "ciddiyetle" yerine getirmesini beklediklerini söyleyen Caferi, "Pakistan hükümeti, teröristlerin nerede olduğunu biliyor. Onlar, Pakistan güvenlik güçlerinin koruması altında. Pakistan'ın terörle mücadelede sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde İran, bölgesel ve bölge dışı istihbarat servislerinin organize ettiği paralı militanlara cezasını kendisi verecektir." dedi.

Caferi, İran'ın sınırlardaki tehditlere uluslararası hukuk çerçevesinde karşılık verme hakkına sahip olduğunu dile getirdi.

"Suudi Arabistan'a yanıtımız farklı olacak"

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD ve İsrail'in talimatıyla teröristleri desteklediğini öne süren Caferi, "Suudi Arabistan'a yanıtımız farklı olacak." ifadesini kullandı.

İran'ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde çarşamba günü bomba yüklü araçla Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarına yönelik intihar saldırısında en az 27 asker hayatını kaybetti. Saldırıyı bölgede faaliyet gösteren Ceyşu'l Adl isimli örgüt üstlendi.

Saldırının ardından Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, saldırıyı kınayan bir açıklama yayımlamıştı. İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli da Pakistan'a topraklarındaki teröristlere karşı harekete geçme çağrısında bulunmuştu.

İran'daki "Sünni Beluç halkın haklarını koruduğu" iddiasıyla 2003'ten bu yana ülkede birçok kez sivil ve askeri hedefe saldırı düzenleyen "Cundullah" adlı örgütün lideri Abdulmelik Rigi, 2010'da yakalanıp idam edilmişti. Bunun ardından Cundullah örgütü 2012'de ismini "Ceyşu'l Adl" olarak değiştirmişti.

Pakistan sınırındaki Sistan ve Beluçistan bölgesinde zaman zaman İranlı güvenlik güçleriyle çatışan örgüt, geçen yıl 12 sınır muhafızını kaçırmıştı. Örgütün, yabancı istihbarat servislerince desteklendiğini savunan İran, Pakistan yönetimini de sınır güvenliğini sağlayamamakla suçluyor.

Kaynak: AA / Dünya

Devrim Muhafızları Suudi Arabistan Pakistan İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title