Haberler
BBC

İran Devrim Muhafızları, Basra Körfezi'nde "kaçak mazot yüklü" yabancı bir gemiye el koydu

Güncelleme:

İran Devrim Muhafızları Cumartesi günü Basra Körfezi'nde "kaçak mazot yüklü" yabancı bir gemiye el koyduklarını açıkladılar.

İran Devrim Muhafızları Cumartesi günü Basra Körfezi'nde "kaçak mazot yüklü" yabancı bir gemiye el koyduklarını açıkladılar.

Devrim Muhafızları'nın komutanlarından Ahmed Hajian, geminin 11 mürettebatının gözaltına alındığını açıkladı, ancak uyrukları veya geminin hangi bayrağı taşıdığı hakkında bilgi vermedi.

İran devlet televizyonu Hajian'ın, "İncelemenin ardından 150 bin litreden fazla kaçak mazot bulundu" dediğini aktardı.

Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen yarı resmi Fars haber ajansının yayınladığı görüntülerde, sürat tekneleri geminin yolunu kesiyor, ardından maskeli ve silahlı Devrim Muhafızları gemiye biniyor.

Sübvansiyonlar ve ABD yaptırımları karşısında ulusal para biriminin değer kaybetmesi nedeniyle akaryakıt fiyatlarının dünyanın en ucuzları arasında yer aldığı İran, kara yoluyla komşu ülkelere ve deniz yoluyla Körfez ülkelerine akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele ediyor.

Bu nedenle sık sık Körfez ülkelerine akaryakıt kaçırdığını söylediği teknelere el koyuyor.

Hajian, İran'ın ekonomisini korumak için Devrim Muhafızları'nın denizlerdeki akaryakıt kaçakçılığıyla "kararlı bir şekilde mücadele edeceğini" söyledi.

Daha önce, resmi IRNA haber ajansı, "kaçak yakıt taşıyan yabancı bir gemiye" ait olduğunu söyledikleri ve Körfez'de ele geçirdikleri bir geminin fotoğrafını paylaşmıştı.

BBC

Devrim Muhafızları Basra Körfezi İran Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title