Haberler

İran'dan Ortadoğu'daki Ateşi Körükleyecek Yeni Hamle! Irak'taki Şii Müttefiklerine Onlarca Füze Gönderdi

Tahran yönetimi Irak'taki Şii müttefiklerine onlarca füze transfer etti. Menzili 700 kilometreyi bulan füzeler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurma kapasitesine sahip.

Uluslararası ajansın özel haberine göre, Tahran yönetimi Irak'taki Şii müttefiklerine onlarca füze transfer etti. Menzili 700 kilometreyi bulan füzeler, Irak'ın batısı veya güneyine konuşlandırılması halinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurma kapasitesine sahip. İran Devrim Muhafızları'nın Orta Doğu'ya sürdüğü Kudüs Güçleri'nin, Irak'ın hem güneyinde hem de batısında üsleri bulunuyor.

ORTADOĞU DAHA DA KARIŞACAK

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesi ve yeni yaptırımlar ilan etmesiyle çalkantılı günler geçiren İran'dan, Orta Doğu'yu karıştıracak hamle geldi. Reuters haber ajansının özel haberine göre, İran Irak'taki Şii yetkililere balistik füzeler gönderdi.

KARAR 18 AY ÖNCE ALINMIŞ

Gelişmeyi dünyaya duyuran uluslararası ajans, haberini İran, Irak ve Batılı kaynaklara dayandırdı. Ajansa bilgi veren üç İranlı yetkili, iki Iraklı istihbarat görevlisi ve iki Batılı ajan, füze transferi kararının 18 ay önce alındığını söyledi.

RİYAD VE TEL AVİV'İ VURMA KAPASİTESİNE SAHİP

Füze transferiyle İran'ın düşmanlarına bir uyarı verildiğini belirten Reuters, kısa menzilli füzelerin geçtiğimiz birkaç ay içinde Irak'a ulaştığını duyurdu. Menzili 700 kilometreyi bulan Zilzal, Fatih 110 ve Zülfikar füzeleri, Irak'ın batısı veya güneyine konuşlandırılması halinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurma kapasitesine sahip.

"GEREK GÖRÜLÜRSE ARTIRILABİLİR"

İran Devrim Muhafızları'nın Orta Doğu'ya sürdüğü Kudüs Güçleri'nin, Irak'ın hem güneyinde hem de batısında üsleri bulunuyor. Bir İranlı yetkili, "Bu sevkiyat, İran'ın saldırıya uğraması halinde bir B planı. Füze sayısı onlarca ancak gerek görülürse artırılabilir" dedi.

IRAK KONU HAKKINDA SESSİZ

Irak hükümeti ve ordusu, füzelerle ilgili bir yorum yapmadı. Siyasi ve ekonomik çalkantılarla boğuşan İran, halihazırda Suriye'deki iç savaşta doğrudan rol alıyor. Irak'ta ise terör örgütü IŞİD'in yenilgiye uğratılmasında sahne alan Şii milisler Haşdi Şabi, İran'ın kontrolündeydi.

Batılı ülkeler, son yıllarda İran'ı iç savaş ülkeleri Suriye ile Yemen'e Husiler'e füze göndermekle suçluyor. Tahran yönetimi Suriye'de Beşar Esad'ın yanında saf tutarken, Yemen'de ise Suudi Arabistan'ın başını çektiği uluslararası koalisyonla savaşan Husiler'i destekliyor.

İran, Orta Doğu'daki ezeli düşmanları İsrail ve Suudi Arabistan ile çekişiyor. ABD ise, Tahran yönetiminin faaliyetlerinden fazlasıyla rahatsız.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İran Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title