Haberler

İran'da nükleer faaliyetleri hızlandırma tasarısı onaylandı

Güncelleme:

İran'da Anayasayı Koruyucular Konseyi, uranyum zenginleştirme oranını en az yüzde 20'ye çıkaracak ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında uygulanan Ek Protokol'den ayrılmayı öngören yasa tasarısını onayladı.

İran'da Anayasayı Koruyucular Konseyi, uranyum zenginleştirme oranını en az yüzde 20'ye çıkaracak ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında uygulanan Ek Protokol'den ayrılmayı öngören yasa tasarısını onayladı.

İran'da nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade Mahabadi suikastı sonrası nükleer faaliyetleri hızlandıracak ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında uygulanan Ek Protokol'den ayrılmayı öngören yasa tasarısı Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından onaylandı. "Yaptırımların Kaldırılması ve İran Ulusunun Çıkarlarının Korunması için Stratejik Eylem Planı" adıyla meclise sunulan yasa tasarısı, 290 milletvekilinin bulunduğu İran Meclisinde 251 oyla kabul edildi. İran Meclisinde kabul edilen yasa tasarısını Anayasayı Koruyucular Konseyi onayladığını duyururken, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf onaylanan tasarıyı uygulanması için İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye iletti.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Meclisten geçen yasayı 15 gün içerisinde uygulamaya sokması gerekiyor.

Söz konusu yasa tasarısıyla İran, uranyum zenginleştirme oranını en az yüzde 20'ye çıkartırken Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında uygulanan Ek Protokol'den ayrılma hakkına sahip oluyor.

Ruhani tasarıya karşı çıkmıştı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer faaliyetleri hızlandıracak ve NPT kapsamında uygulanan ek protokollerden ayrılmayı öngören yasa tasarısını eleştirerek, "Tasarı diplomatik sürece zarar verebilir" ifadesini kullanmıştı. - TAHRAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İran Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title