Haberler

İran'da Mevlana Uzmanları Gecesi Konferansı

Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru, "İnsanlık, son zamanlarda o kadar çok maddi hayata yöneldi ki kendi huzursuzluk ve mutsuzluğunu fark edip maneviyatı aramayı başladı.

Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru, "İnsanlık, son zamanlarda o kadar çok maddi hayata yöneldi ki kendi huzursuzluk ve mutsuzluğunu fark edip maneviyatı aramayı başladı. Bu nedenle Hazreti Mevlana'ya olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır" dedi.

Bayru, İran'da yayımlanan Büyük İslam Ansiklopedisi Araştırma Merkezi ve Buhara Dergisi tarafından başkent Tahran'da düzenlenen Mevlana Uzmanları Gecesi Konferansı'nın ardından AA muhabirine, İran'da Mevlana'ya olan ilginin günden güne arttığını söyledi.

Mevlana'nın mesajlarının sınırları aşan bir yanının bulunduğunu vurgulayan Bayru, şöyle konuştu:

"İnsanlık son zamanlarda o kadar çok maddi hayata yöneldi ki kendi huzursuzluk ve mutsuzluğunu fark edip maneviyatı aramayı başladı. Ruh ancak maneviyatla doyuyor. Bu nedenle Hazreti Mevlana'ya olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Bu yolda İslamiyet'i kabul etmiş pek çok insanla bir arada oluyoruz. Bunu bize verilmiş bir hediye olarak düşünüyorum."

Büyük İslam Ansiklopedisi Araştırma Merkezi Başkanı Kazım Musevi Bocnurdi de konferansta yaptığı konuşmada, "Mevlana, Türkiye ve bizim halkımız arasında iyi bir köprüdür. Bizim ilişkimiz Mevlana kadar geniştir. Mevlana'nın dünya görüşü bizi birbirimize bağlıyor bunun daha gelişmesini ümit ediyorum." dedi.

Program sonunda Bayru, Büyük İslam Ansiklopedisi Araştırma Merkezi Başkanı Bocnurdi'ye Uluslararası Mevlana Vakfı Ödülü verdi.

Uluslararası Mevlana Vakfı, Celaleddin Bakır Çelebi'nin manevi önderliğinde 14 Mart 1996'da İstanbul'da kuruldu.

Kaynak: AA / Güncel

Çelebi İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title