Haberler

İran'da İmamlardan Valiye Protesto

İran'ın Güney Horasan eyaleti Valisi Ali Ekber Pervizi'nin "kadın ve erkeklerin aynı ortamda dans edebileceğini savunduğu" iddiası eyaletteki din adamlarının tepkisine sebep oldu.

İran'ın Güney Horasan eyaleti Valisi Ali Ekber Pervizi'nin "kadın ve erkeklerin aynı ortamda dans edebileceğini savunduğu" iddiası eyaletteki din adamlarının tepkisine sebep oldu.

İran medyasında yer alan haberlere göre, Pervizi'nin söz konusu konuşmayı yaptığı yönündeki iddialar üzerine eyaletteki imamlar gösteri düzenledi. Pervizi'nin görevden alınmasını isteyen imamlar, talepleri kabul edilmediği takdirde "haftaya cuma namazını kıldırmayacaklarını" belirtti.

Güney Horasan eyaletine bağlı Ferdus kenti cuma imamı Mehdi Gulami da dünkü cuma hutbesinde valinin eyaleti terk etmesi gerektiğini söyleyerek, "Vali halkın düşüncesini değiştirme çabasında, fikirlerini özgürce yaşayacağı bir yere gitmelidir." demişti.

Güney Horasan Valisi Pervizi'nin üç hafta önce sanatçılara hitaben yaptığı bir konuşmada, "Eyaletimizde sanatın durumuna ağlamalıyız. Çünkü vaziyet hiç iyi değil. Bazıları din adına her şeye karşı çıkıyor." şeklindeki ifadeleri medyaya yansımıştı.

Yerel medyada yer alan iddiaya göre, Pervizi aynı konuşmada, halkın geleneksel törenlerde kadın ve erkek karışık dans ettiğini ve bunun İslam'a aykırı olmadığını söylemiş, polisin bazı eğlence törenlerine "ahlaka aykırı" uygulamalar nedeniyle müdahale etmesini de eleştirmişti.

Tepkilerin ardından ise valiliğin internet sitesinden "kadın ve erkeklerin aynı ortamda dans etmesinin sadece din değil aynı zamanda ahlaka da aykırı olduğu" ifade edilerek, Pervizi'nin sözlerinin çarpıtıldığı açıklaması yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Horasan İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title