Haberler

İran'da Her Gün 100 Kişi Kanser Nedeniyle Hayatını Kaybediyor

İran'da Her Gün 100 Kişinin Kanser Nedeniyle Hayatını Kaybettiği Açıklandı.

İran'da her gün 100 kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran'da her gün 100 kişi kansere yenik düşüyor. Sağlık Bakanlığı'nın istatistik verilerine yer verilen haberde, İran'da ölüm nedenleri arasında kanser hastalığının 3. sırada yer aldığı belirtildi. Erkekler arasında mide kanserinin, kadınlar arasında ise göğüs kanserinin yaygın olduğu belirtilirken, her 10 bin erkekten 21'inin mide kanseri olduğu bilgisine yer verildi. 100 kanser vakasından 25'inin mide kanseri olduğu ve bunda da beslenme şekli ve kalıtımın etkili

olduğu ifade edildi. Haberde mide kanserinin özellikle Erdebil kentinde yaygın olduğu kaydedilirken, geç teşhis halinde mide kanserine çare bulunamadığı ancak hastalığın ilerlemesinin bir süre durdurulabildiği hatırlatıldı.

İran'da kanser tedavisi için bulunan bitkisel bir ilacın hastalar üzerinde denendiği ve hiçbir yan etkisinin görülmediği, dahası hastaların kan basıncı, kiloları ve kalp atışlarında bir değişiklik olmadığının görüldüğü belirtildi. Söz konusu ilaç ile ilgili araştırmaların sürdüğü ve birkaç yıl içinde ülke ve dünya genelinde seri üretime geçilmesinin planlandığı bildirildi.

(SS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title