Haberler

İran'da Güvenoyu Tartışmaları

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na önerilen Ahmedabadi meclisten güvenoyu alamadı İran Cumhurbaşkanı Ruhani: "Kamuoyu inatcılıktan hoşlanmaz"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdiği Mahmud Nili Ahmedabadi meclisten güvenoyu alamadı.

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Ruhani'nin "üniversite ve yüksek öğretim faaliyetlerini yürüten" Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdiği Ahmedabadi için mecliste yapılan oylamada 79 evet, 160 hayır oyu kullanıldı.

Ruhani yönetimi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na ilk olarak Cafer Meylimünferid'i önermişti. Meylimünferid'in meclisten güvenoyu alamaması üzerine Rıza Ferecidana'yı önerilmişti. Güvenoyu alan Ferecidana da bazı milletvekillerinin verdiği gensoruyla 9 ay sonra bakanlıktan düşürülmüştü.

Ruhani meclisi eleştirdi

Oylamaya geçilmeden önce mecliste konuşan Ruhani, parlamentonun tutumunu eleştirerek, Ahmedabadi'nin "rejim karşıtı" olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

"Hükümetimiz inat ehli değildir" diyen Ruhani, milletvekillerini üniversitelere saygı göstermeye çağırdı.

Ruhani, konuşmasının ardından oylama öncesi meclisten ayrıldı.

Öte yandan Ruhani, oylamanın ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama, "Kamuoyu inatcılıktan hoşlanmaz" ifadesini kullandı. - Tahran

Kaynak: AA / Güncel

İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title