Haberler

İran'da Evin Cezaevi Yerli ve Yabancı Basına Gezdirildi

İran'da Yargının İzniyle Evin Cezaevi Yerli ve Yabancı Basın Mensuplarına Gezdirildi.

İran'da yargının izniyle Evin Cezaevi yerli ve yabancı basın mensuplarına gezdirildi.

Ünlü Evin Cezaevi, İran yargı makamlarının izniyle bugün yerli ve yabancı yaklaşık 120 basın mensubuna gezdirildi. 4 saati aşkın bir süre boyunca Evin'i gezen gazetecilere hapishane şartları ve mahkumların kaldıkları ortam konusunda bilgi verildi. Hükmü kesinleşmemiş zanlılar ve mahkum hakları nedeniyle basının görüntü almasına izin verilmedi.

İran aleyhine casusluk faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle Evin Cezaevi'nde tutuklu bulunan İran-ABD pasaportlu Kian Tacbahş, hapishane hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tacbahş, cezaevinde havuz hariç her şeyin mevcut olduğunu söyledi. Tek kaldığı odasında özel eşyaları da dahil televizyon, buzdolabı, masa ve özel kitapları olduğunu belirten Tacbahş, hapishane şartlarından memnun olduğunu kaydetti.

Haftada bir gün telefon görüşmesi yapma hakkı olmasına rağmen eşi hamile olduğu için hemen her gün eşiyle konuştuğunu belirten Tacbahş, ailesiyle de haftada bir kez görüştüğünü bildirdi. Tacbahş, serbest bırakıldığında daha ayrıntılı açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Bu arada Baztab haber sitesi, İran yargı yetkililerine dayandırdığı 4 Eylül tarihindeki haberinde, Tacbahş'ın kefaletle serbest bırakılabileceğini bildirmişti. Adı açıklanmayan üst düzey bir yargı yetkilisi, Tacbahş hakkındaki tahkikatın sona ermek üzere olduğunu ve yakında tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest kalabileceğini belirtmişti.

Casusluk suçlamasıyla 11 Mayıs'ta tutuklanan Tacbahş, ABD'deki Açık Toplum Merkezi adlı bir kuruluşta danışman olarak görev yapıyordu.

(SS-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title