Haberler

İran'da Benetton Mağazalarının Kapatılması Tartışmaları

İran'da ünlü İtalyan giyim mağazası Benetton'un şubelerinin kapatılması talebiyle başlayan tartışmalar devam ediyor.

İran Meclisi Kültür Komisyonu üyesi 4 milletvekilinin, İtalyan giyim mağazası Benetton'un İran'daki şubelerinin kapatılmasını istemesiyle başlayan tartışmalara İran basını da katıldı. Söz konusu milletvekilleri, Batı kültürü kıyafetlerin İran toplumu üzerindeki olumsuz etkilerini gerekçe göstererek meclisten konuya el atmasını talep etmişti. Konuya gündemine taşıyan muhafazakar gazetelerden Cumhuri İslami, Benetton'un sahibini 'dolar milyarderi Siyonist' olarak niteledi. Gazete, Siyonistler'le ticari

ilişkilerde bulunulamayacağına dikkat çekti. Reformcu İtimad gazetesi de, konunun ticaretten çok siyasi yönünün ağır bastığını belirtti. Haberde, Dışişleri Bakanlığı'nın Siyonistler'le ticaret konusundaki hassasiyetine işaret edilerek konunun araştırılması için bir komitenin kurulduğu belirtildi. Gazete, Benetton'un Siyonistler'le bağının tespitinin bu mağazaların İran'daki tüm şubelerinin kapatılması için yeterli sebep olacağını yazdı.

Bu arada Tahran'daki Benetton mağazalarında normal faaliyetlerin devam ettiği görüldü. Benetton yetkilileri konuya ilişkin haberler hakkında bilgi vermekten kaçınarak şirketin İtalya'daki merkezinden bilgi alınabileceğini ifade etti. Tahran'daki şube yetkilileri ayrıca mağaza içinde görüntü alınmasına izin vermedi.

Fars Haber Ajansı'nın dünkü haberinde Benetton mağazalarının doğrudan ya da dolaylı olarak batı kültürü giyim tarzını İran'da yaymaya çalıştığı bilgisine yer verilmişti. Son yıllarda Benetton'un yanı sıra Louis Vuittion, Dolce and Gabbana ve Dior adlı Batı markaları da İran'da mağaza açmış durumda. İran'daki yabancı markalar erkek ve çocuk giyiminin yanı sıra özellikle kadın giyim ürünlerine ağrılık veriyor.

Öte yandan Benetton'un resmi internet sayfası, Tahran'da 4, Meşhed'de 2 ve Yezd'de de 1 olmak üzere İran'da 7 şubesi olduğu bilgisine yer veriyor.

(SS-SŞ-SŞ-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title